Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebíček kapustičky, cizrna & sýr akawi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2893 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 248 g
Tuky 126 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oříšková chuť cizrny vás okouzlí!

Suroviny

olivový olej 3 PL
cizrna 400 g
plechovka, slitá a propláchnutá
česnek 2 stroužky
oloupané
chilli sušené 1 špetka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
oloupaná, bez semen, na kostičky
jarní cibulka 2 ks
nasekané
máta 1 svazek
akawi 250 g
lze nahradit halloumi či pevnějším balkánským sýrem
chleba bílý 4 plátků
hummus 130 g

Postup

1

V pánvi na 1 lžíci rozpáleného olivového oleje opékejte za občasného míchání cizrnu a česnek asi 5–8 minut dozlatova a dokřupava. Pak vyjměte česnek a cizrnu osolte, ochuťte chilli a odložte stranou.

2

Do vroucí osolené vody vhoďte lístky kapusty, vařte 30 sekund, slijte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou, aby si zachovaly barvu a křupavost. Listy dejte do mísy s okurkou, jarní cibulkou, nasekanými mátovými lístky, citronovou šťávou a 1 lžící olivového oleje. Osolte, opepřete a promíchejte.

3

Na zbylé lžíci olivového oleje opečte sýr akawi rozkrájený na 4 plátky, asi 1–2 minuty po každé straně. Pomažte chleby hummusem a na to navršte akawi, cizrnu a kapustičkovou směs.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín