Oříšková chuť cizrny vás okouzlí!
Suroviny
olivový olej
3
PL
cizrna
400
g
plechovka, slitá a propláchnutá
česnek
2
stroužky
oloupané
chilli sušené
1
špetka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
růžičková kapusta
250
g
na listy
okurka
1
ks
oloupaná, bez semen, na kostičky
jarní cibulka
2
ks
nasekané
máta
1
svazek
citronová šťáva
1
PL
akawi
250
g
lze nahradit halloumi či pevnějším balkánským sýrem
chleba bílý
4
plátků
hummus
130
g
Postup
1
V pánvi na 1 lžíci rozpáleného olivového oleje opékejte za občasného míchání cizrnu a česnek asi 5–8 minut dozlatova a dokřupava. Pak vyjměte česnek a cizrnu osolte, ochuťte chilli a odložte stranou.
2
Do vroucí osolené vody vhoďte lístky kapusty, vařte 30 sekund, slijte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou, aby si zachovaly barvu a křupavost. Listy dejte do mísy s okurkou, jarní cibulkou, nasekanými mátovými lístky, citronovou šťávou a 1 lžící olivového oleje. Osolte, opepřete a promíchejte.
3
Na zbylé lžíci olivového oleje opečte sýr akawi rozkrájený na 4 plátky, asi 1–2 minuty po každé straně. Pomažte chleby hummusem a na to navršte akawi, cizrnu a kapustičkovou směs.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kapustičky: 27 receptů, které si zamilujete(27 receptů )