Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebíček kapustičky, cizrna & sýr akawi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2893 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 248 g
Tuky 126 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oříšková chuť cizrny vás okouzlí!

Suroviny

olivový olej 3 PL
cizrna 400 g
plechovka, slitá a propláchnutá
česnek 2 stroužky
oloupané
chilli sušené 1 špetka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
oloupaná, bez semen, na kostičky
jarní cibulka 2 ks
nasekané
máta 1 svazek
akawi 250 g
lze nahradit halloumi či pevnějším balkánským sýrem
chleba bílý 4 plátků
hummus 130 g

1 V pánvi na 1 lžíci rozpáleného olivového oleje opékejte za občasného míchání cizrnu a česnek asi 5–8 minut dozlatova a dokřupava. Pak vyjměte česnek a cizrnu osolte, ochuťte chilli a odložte stranou.

2 Do vroucí osolené vody vhoďte lístky kapusty, vařte 30 sekund, slijte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou, aby si zachovaly barvu a křupavost. Listy dejte do mísy s okurkou, jarní cibulkou, nasekanými mátovými lístky, citronovou šťávou a 1 lžící olivového oleje. Osolte, opepřete a promíchejte.

3 Na zbylé lžíci olivového oleje opečte sýr akawi rozkrájený na 4 plátky, asi 1–2 minuty po každé straně. Pomažte chleby hummusem a na to navršte akawi, cizrnu a kapustičkovou směs.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč