Šalát z červenej repy so syrom Cottage

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Šalát z červenej repy so syrom Cottage

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

cottage 1 bal
červená řepa 500 g
čerstvá
česnek 1
olivový olej 4 PL
Luccese
med 2 PL
Marlene
vinný ocet bílý 4 PL
čerstvý, Acentino
tymián
čerstvý
sůl
mořská, v mlýnku Kania
pepř
v mlýnku Kania
rukola 2
čerstvá
máta
čerstvá
citronová štáva
z půlky citronu
sýr
Grana Padano
úroveň: jednoduchý porcie: 2 čas: 30min Postup Červenú repu ošúpeme a uvaríme spolu s 1 strúčikom cesnaku a zväzkom tymianu v osolenej vode domäkka. Potom ju nakrájame na malé kocky a preložíme do misy. Pridáme 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice medu, 4 lyžice červeného vínneho octu a lyžicu nasekaného tymianu. Ochutíme morskou soľou a čiernym mletým korením. Chvíľu necháme odstať. V druhej mise zmiešame rukolu s mätou natrhanou na kúsky a ochutíme soľou, čiernym korením a šťavou z polovice citróna. Zľahka premiešame. Servírovanie Na plytký tanier naložíme dookola čerstvú červenú repu, do stredu dáme ochutenú rukolu a na vrch syr Cottage. Na záver posypeme hoblinami syra Grana Padano. Tip Marinovaná červená repa vydrží v chladničke až niekoľko dní.

Obchod Apetit