Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Šalát z červenej repy so syrom Cottage

Popis receptu: 
Marcel Ihnacak
Autor: Jana Fábryová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    •1 balenie syra Cottage Pilos •500 g čerstvej červenej repy •1 strúčik cesnaku •4 lyžice olivového oleja Luccese •2 lyžice medu Marlene •4 lyžice červeného vínneho octu Acentino •čerstvý tymian •morská soľ v mlynčeku Kania •čierne korenie v mlynčeku Kania •2 hrste čerstvej rukoly •čerstvá mäta •šťava z 1/2 citróna •syr Grana Padano

Příprava jídla

úroveň: jednoduchý porcie: 2 čas: 30min Postup Červenú repu ošúpeme a uvaríme spolu s 1 strúčikom cesnaku a zväzkom tymianu v osolenej vode domäkka. Potom ju nakrájame na malé kocky a preložíme do misy. Pridáme 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice medu, 4 lyžice červeného vínneho octu a lyžicu nasekaného tymianu. Ochutíme morskou soľou a čiernym mletým korením. Chvíľu necháme odstať. V druhej mise zmiešame rukolu s mätou natrhanou na kúsky a ochutíme soľou, čiernym korením a šťavou z polovice citróna. Zľahka premiešame. Servírovanie Na plytký tanier naložíme dookola čerstvú červenú repu, do stredu dáme ochutenú rukolu a na vrch syr Cottage. Na záver posypeme hoblinami syra Grana Padano. Tip Marinovaná červená repa vydrží v chladničke až niekoľko dní.
REKLAMA

Přidat komentář