Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s restovanou zeleninou a parmazánem
Salát s restovanou zeleninou a parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s restovanou zeleninou a parmazánem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 587 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 25 g
Tuky 42 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle salát zažene malý hlad nebo poslouží jako skvělá příloha k masu.

Suroviny

římský salát 100 g
100 g
frisée
mrkev 2 ks
česnek 2 stroužky
olivový olej 2 PL
sůl
vinný ocet červený
na dochucení (nemusí být)

Postup

1

Opláchněte salát i zeleninu. Karotku oškrábejte a pokrájejte na tenké šikmé plátky, papriku zbavte semen a nakrájejte na nudličky, česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Listy salátu natrhejte do salátové mísy.

2

V pánvi rozehřejte olej a vsypte zeleninu s česnekem. Minutu zprudka opékejte, pak stáhněte z ohně, dokud je zelenina ještě pevná. Osolte a vmíchejte do salátu. Ochutnejte, případně ještě přisolte. Kdo má chuť, může přikyselit octem.

3

Ozdobte hoblinkami parmazánu a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC: Příznivci pikantních chutí můžou spolu se zeleninou opéct i jednu pokrájenou chilli papričku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín