Salát s restovanou zeleninou a parmazánem

Salát s restovanou zeleninou a parmazánem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 587 kcal
Bílkoviny 22 g
Cukr 25 g
Tuky 42 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tenhle salát zažene malý hlad nebo poslouží jako skvělá příloha k masu.

Suroviny

římský salát 100 g
100 g
frisée
mrkev 2 ks
paprika žlutá 1 ks
česnek 2 stroužky
olivový olej 2 PL
sůl
vinný ocet bílý
červený, na dochucení
parmazán 50 g

Opláchněte salát i zeleninu. Karotku oškrábejte a pokrájejte na tenké šikmé plátky, papriku zbavte semen a nakrájejte na nudličky, česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Listy salátu natrhejte do salátové mísy.

V pánvi rozehřejte olej a vsypte zeleninu s česnekem. Minutu zprudka opékejte, pak stáhněte z ohně, dokud je zelenina ještě pevná. Osolte a vmíchejte do salátu. Ochutnejte, případně ještě přisolte. Kdo má chuť, může přikyselit octem.

Ozdobte hoblinkami parmazánu a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC: Příznivci pikantních chutí můžou spolu se zeleninou opéct i jednu pokrájenou chilli papričku.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit