Tenhle salát zažene malý hlad nebo poslouží jako skvělá příloha k masu.
Suroviny
římský salát
100
g
100
g
frisée
mrkev
2
ks
paprika žlutá
1
ks
česnek
2
stroužky
olivový olej
2
PL
sůl
vinný ocet červený
na dochucení (nemusí být)
parmazán
50
g
Postup
1
Opláchněte salát i zeleninu. Karotku oškrábejte a pokrájejte na tenké šikmé plátky, papriku zbavte semen a nakrájejte na nudličky, česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Listy salátu natrhejte do salátové mísy.
2
V pánvi rozehřejte olej a vsypte zeleninu s česnekem. Minutu zprudka opékejte, pak stáhněte z ohně, dokud je zelenina ještě pevná. Osolte a vmíchejte do salátu. Ochutnejte, případně ještě přisolte. Kdo má chuť, může přikyselit octem.
3
Ozdobte hoblinkami parmazánu a ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC: Příznivci pikantních chutí můžou spolu se zeleninou opéct i jednu pokrájenou chilli papričku.