0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s restovanou zeleninou a parmazánem

Salát s restovanou zeleninou a parmazánem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 587 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 25 g
Tuky 42 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle salát zažene malý hlad nebo poslouží jako skvělá příloha k masu.

Suroviny

římský salát 100 g
100 g
frisée
mrkev 2 ks
paprika žlutá 1 ks
česnek 2 stroužky
olivový olej 2 PL
sůl
vinný ocet bílý
červený, na dochucení
parmazán 50 g

Opláchněte salát i zeleninu. Karotku oškrábejte a pokrájejte na tenké šikmé plátky, papriku zbavte semen a nakrájejte na nudličky, česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Listy salátu natrhejte do salátové mísy.

V pánvi rozehřejte olej a vsypte zeleninu s česnekem. Minutu zprudka opékejte, pak stáhněte z ohně, dokud je zelenina ještě pevná. Osolte a vmíchejte do salátu. Ochutnejte, případně ještě přisolte. Kdo má chuť, může přikyselit octem.

Ozdobte hoblinkami parmazánu a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC: Příznivci pikantních chutí můžou spolu se zeleninou opéct i jednu pokrájenou chilli papričku.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit