Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

spaldove buchticky s kremem

Popis receptu: 
buchticky s kremem
Autor: Andrea Svobodova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    500 g hladké špaldové mouky, 4 lžíce třtinového cukru, asi 350–400 ml teplého mléka, 20 g kvasnic, 1 vejce a 100 g rozpuštěného másla a trochu mouky na podsypávání, suroviny na krém

Příprava jídla

V troše mléka rozpusťte lžičku cukru a kvasnice a nechte vzejít kvásek. Mouku přesejte přes síto, přidejte vejce, kvásek a asi polovinu mléka a začněte zadělávat těsto (šlehač s hnětacími háky je skvělý pomocník!). Podle potřeby přidávejte další mléko, výsledné těsto je hladké, drží pohromadě a při doteku trochu lepí. Těsto pak nechte vykynout na teplém místě překryté čistou utěrkou. Troubu vyhřejte na 180 stupňů. Pekáček vytřete rozpuštěným máslem. Nakynuté těsto rukama propracujte na pomoučené pracovní ploše. Nožem (nebo ještě lépe cukrářskou stěrkou, tou to jde nejlépe) nakrájejte na malé kousky, které skládejte těsně vedle sebe do připraveného pekáčku. Buchtičky k sobě musí být pořádně natěsno naskládané, aby kynuly jen do výšky, a ne do šířky. Nakonec je i z vrchu potřete dostatkem rozpuštěného másla a dejte je asi na 30 minut péct dozlatova. Krém připravte podle výše uvedeného rozpisu, pokud máte radši hustější, můžete do něj vmíchat 1 lžíci škrobu rozmíchaného v troše mléka. Nezapomeňte ho asi 3 minuty s krémem provařit!
REKLAMA

Přidat komentář