Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
špaldová
třtinový cukr 4 PL
mléko 350 ml
droždí 20 g
vejce 1 ks
máslo 100 g
rozpuštěné
mouka
na vysypání
V troše mléka rozpusťte lžičku cukru a kvasnice a nechte vzejít kvásek. Mouku přesejte přes síto, přidejte vejce, kvásek a asi polovinu mléka a začněte zadělávat těsto (šlehač s hnětacími háky je skvělý pomocník!). Podle potřeby přidávejte další mléko, výsledné těsto je hladké, drží pohromadě a při doteku trochu lepí. Těsto pak nechte vykynout na teplém místě překryté čistou utěrkou. Troubu vyhřejte na 180 stupňů. Pekáček vytřete rozpuštěným máslem. Nakynuté těsto rukama propracujte na pomoučené pracovní ploše. Nožem (nebo ještě lépe cukrářskou stěrkou, tou to jde nejlépe) nakrájejte na malé kousky, které skládejte těsně vedle sebe do připraveného pekáčku. Buchtičky k sobě musí být pořádně natěsno naskládané, aby kynuly jen do výšky, a ne do šířky. Nakonec je i z vrchu potřete dostatkem rozpuštěného másla a dejte je asi na 30 minut péct dozlatova. Krém připravte podle výše uvedeného rozpisu, pokud máte radši hustější, můžete do něj vmíchat 1 lžíci škrobu rozmíchaného v troše mléka. Nezapomeňte ho asi 3 minuty s krémem provařit!
Autor: andousek6

Obchod Apetit