0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3076 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 397 g
Tuky 111 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
špaldová
třtinový cukr 4 PL
mléko 350 ml
droždí 20 g
vejce 1 ks
máslo 100 g
rozpuštěné
mouka
na vysypání

Postup

1

V troše mléka rozpusťte lžičku cukru a kvasnice a nechte vzejít kvásek.

2

Mouku přesejte přes síto, přidejte vejce, kvásek a asi polovinu mléka a začněte zadělávat těsto (šlehač s hnětacími háky je skvělý pomocník!). Podle potřeby přidávejte další mléko, výsledné těsto je hladké, drží pohromadě a při doteku trochu lepí.

3

Těsto pak nechte vykynout na teplém místě překryté čistou utěrkou.

4

Troubu vyhřejte na 180 stupňů.

5

Pekáček vytřete rozpuštěným máslem. Nakynuté těsto rukama propracujte na pomoučené pracovní ploše.

6

Nožem (nebo ještě lépe cukrářskou stěrkou, tou to jde nejlépe) nakrájejte na malé kousky, které skládejte těsně vedle sebe do připraveného pekáčku. Buchtičky k sobě musí být pořádně natěsno naskládané, aby kynuly jen do výšky, a ne do šířky.

7

Nakonec je i z vrchu potřete dostatkem rozpuštěného másla a dejte je asi na 30 minut péct dozlatova.

8

Krém připravte podle výše uvedeného rozpisu, pokud máte radši hustější, můžete do něj vmíchat 1 lžíci škrobu rozmíchaného v troše mléka. Nezapomeňte ho asi 3 minuty s krémem provařit!

Foto ilustrační, zdroj: Commons.Wikimedia.org

 
Autor: andousek6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč