Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dršťková polévka

Dámičky se asi budou tvářit vyděšeně, ale doporučujeme odhodit předsudky. Dršťky přece vyhledávají labužníci po celém světě! Navíc jsou jako stvořené pro zahřátí během zimních měsíců.

Vydání: 2013/2
Autor:
Hodnocení:
48 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: pro 6 - 8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H
Vaření 2:00
Polévka Česká

Ingredience

    • 2 kg čerstvých hovězích drštěk
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 100 g sádla
    • špetka drceného kmínu
    • 1 lžíce mleté sladké papriky
    • 1 lžíce rajského protlaku
    • 100 g hladké mouky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 stroužky česneku, drcené
    • 1/2 lžičky majoránky
    • rohlík nebo houska k podávání

Příprava jídla

1 Dršťky řádně očistěte a vyperte pod tekoucí vodou. Pak je vložte do vroucí vody a povařte 30 minut. Slijte a postup opakujte. Až třetí voda se použije jako vývar do polévky. V té dršťky vařte zhruba 1 hodinu doměkka. Poté sceďte, vývar uchovejte a dršťky nakrájejte na jemné nudličky.

2 Cibuli osmahněte na sádle dočervena, přidejte špetku čerstvě rozdrceného kmínu, mletou papriku a rajský protlak. Míchejte asi 1 minutu a pak zaprašte moukou. Míchejte další minutu a vzniklou jíšku zalijte asi 2 litry vývaru z drštěk. Rozmíchejte dohladka a provářejte dalších 20 minut. Přidejte pokrájené dršťky a dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem, česnekem a majoránkou. Polévka by měla být plná drštěk.

3 Podávejte nejlépe s čerstvým rohlíkem nebo domácí houstičkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zadělávané dršťky

Dršťky po italsku

Jak na to: hovězí dršťky

Česká kuchyně – polévky

Jídla za pár korun

REKLAMA

Přidat komentář