0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s hovězími dršťkami

Držkami se obecně nazývají všechny orgány zažívacího traktu přežvýkavců. V kuchyni a v našich končinách však pod tímto pojmem značíme nejčastěji stěnu bachoru, který má typický tvar velkého vaku. Povrch upravených držek je lesklý, nelepivý, smetanově bílé barvy s nádechem dožluta. Přestože ne každému dršťky na talíři ulahodí, pravdou je, že mají velmi vysoký obsah různých minelářů a vitamínů. Jsou například výborným zdrojem selenu, zinku či vápníku. Navíc mají velmi málo kalorií a jsou také bohatým zdrojem vitamínů skupiny B, díky čemuž se dršťková polévka doporučuje i jako tzv. „vyprošťovák“ .

...

  
Pikošky o dršťkách:

  • Držky se konzumují po celém světě již celá staletí. Ve starověkém Římě je například používali k přípravě klobás.
  • V dávné minulosti byla tato surovina považována za levné a dostupné afrodiziakum.
  • V Turecku je populární ranní zakysaná smetanová polévka z dršťek a chilli İşkembe çorbas.
  • Ve Francii se s dršťkami setkáte například v studených, v rosolu prodávaných klobásách andouillette.
  • V Panamě se zase vaří tradiční dršťková polévka mondongada, vždy když se postaví střecha na novém domě.
  • V Salvádoru se vaří dršťková polévka pod názvem „sopa de pata“ a přidává se do ní surovina, nad kterou by se milovníkovi tradiční české hospodské dršťkové zastavil rozum – banány.
  • V italské Florencii si na dršťkách pochutnáte, pokud si objednáte lampredotto - dršťkový hambuger.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč