Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 70
Více než hodinu Velmi snadné pro 6 - 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 92018 kcal
Bílkoviny 320 g
Sacharidy 98 g
Tuky 9984 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Doporučujeme odhodit předsudky. Dršťky přece vyhledávají labužníci po celém světě! Navíc jsou jako stvořené pro zahřátí během zimních měsíců.

Suroviny

čerstvé
nadrobno
sádlo 100
kmín špetka
paprika mletá sladká 1 PL
rajčatový protlak 1 PL
mouka pšeničná hladká 100 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužky
drcené
majoránka (drhnutá) ½ ČL
lze nahradit houskou, k podávání

Postup

1

Dršťky řádně očistěte a vyperte pod tekoucí vodou.

2

Pak je vložte do vroucí vody a povařte 30 minut. Slijte a postup opakujte. Až třetí voda se použije jako vývar do polévky.

3

V té dršťky vařte zhruba 1 hodinu doměkka.

4

Poté sceďte, vývar uchovejte a dršťky nakrájejte na jemné nudličky.

5

Cibuli osmahněte na sádle dočervena, přidejte špetku čerstvě rozdrceného kmínu, mletou papriku a rajský protlak.

6

Míchejte asi 1 minutu a pak zaprašte moukou.

7

Míchejte další minutu a vzniklou jíšku zalijte asi 2 litry vývaru z drštěk.

8

Rozmíchejte dohladka a provářejte dalších 20 minut.

9

Přidejte pokrájené dršťky a dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem, česnekem a majoránkou. Polévka by měla být plná drštěk.

10

Podávejte nejlépe s čerstvým rohlíkem nebo domácí houstičkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč