Dršťková polévka

Dršťková polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 30 minut Velmi snadné pro 6 - 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 90326 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 98 g
Tuky 9912 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dámičky se asi budou tvářit vyděšeně, ale doporučujeme odhodit předsudky. Dršťky přece vyhledávají labužníci po celém světě! Navíc jsou jako stvořené pro zahřátí během zimních měsíců.

Suroviny

hovězí dršťky 2 ks
čerstvé
cibule 2 ks
nadrobno
sádlo 100
kmín špetka
paprika sladká 1 PL
rajčatový protlak 1 PL
mouka pšeničná hladká 100 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužky
drcené
majoránka (drhnutá) 0.5 ČL
rohlíky
lze nahradit houskou, k podávání

1 Dršťky řádně očistěte a vyperte pod tekoucí vodou. Pak je vložte do vroucí vody a povařte 30 minut. Slijte a postup opakujte. Až třetí voda se použije jako vývar do polévky. V té dršťky vařte zhruba 1 hodinu doměkka. Poté sceďte, vývar uchovejte a dršťky nakrájejte na jemné nudličky.

2 Cibuli osmahněte na sádle dočervena, přidejte špetku čerstvě rozdrceného kmínu, mletou papriku a rajský protlak. Míchejte asi 1 minutu a pak zaprašte moukou. Míchejte další minutu a vzniklou jíšku zalijte asi 2 litry vývaru z drštěk. Rozmíchejte dohladka a provářejte dalších 20 minut. Přidejte pokrájené dršťky a dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem, česnekem a majoránkou. Polévka by měla být plná drštěk.

3 Podávejte nejlépe s čerstvým rohlíkem nebo domácí houstičkou.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit