Doporučujeme odhodit předsudky. Klasická dršťková polévka sice dlouhou dobu platila pouze za hospodskou specialitu, ale dnes dršťky vyhledávají labužníci po celém světě! Navíc jsou jako stvořené pro zahřátí během zimních měsíců. Dejte dršťkové polévce druhou šanci a vyzkoušejte náš recept.
Suroviny
Postup
Dršťky řádně očistěte a vyperte pod tekoucí vodou.
Pak je vložte do vroucí vody a povařte 30 minut. Slijte a postup opakujte. Až třetí voda se použije jako vývar do polévky.
V té dršťky vařte zhruba 1 hodinu doměkka.
Poté sceďte, vývar uchovejte a dršťky nakrájejte na jemné nudličky.
Cibuli osmahněte na sádle dočervena, přidejte špetku čerstvě rozdrceného kmínu, mletou papriku a rajský protlak.
Míchejte asi 1 minutu a pak zaprašte moukou.
Míchejte další minutu a vzniklou jíšku zalijte asi 2 litry vývaru z drštěk.
Rozmíchejte dohladka a provářejte dalších 20 minut.
Přidejte pokrájené dršťky a dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem, česnekem a majoránkou. Polévka by měla být plná drštěk.
Podávejte nejlépe s čerstvým rohlíkem nebo domácí houstičkou.