Dršťková polévka

Dršťková polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 90326 kcal
Bílkoviny 50 g
Cukr 98 g
Tuky 9912 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Dámičky se asi budou tvářit vyděšeně, ale doporučujeme odhodit předsudky. Dršťky přece vyhledávají labužníci po celém světě! Navíc jsou jako stvořené pro zahřátí během zimních měsíců.

Suroviny

hovězí dršťky 2 ks
čerstvé
cibule 2 ks
nadrobno
sádlo 100
kmín špetka
paprika sladká 1 PL
rajčatový protlak 1 PL
mouka pšeničná hladká 100 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužky
drcené
majoránka (drhnutá) 0.5 ČL
rohlíky
lze nahradit houskou, k podávání

1 Dršťky řádně očistěte a vyperte pod tekoucí vodou. Pak je vložte do vroucí vody a povařte 30 minut. Slijte a postup opakujte. Až třetí voda se použije jako vývar do polévky. V té dršťky vařte zhruba 1 hodinu doměkka. Poté sceďte, vývar uchovejte a dršťky nakrájejte na jemné nudličky.

2 Cibuli osmahněte na sádle dočervena, přidejte špetku čerstvě rozdrceného kmínu, mletou papriku a rajský protlak. Míchejte asi 1 minutu a pak zaprašte moukou. Míchejte další minutu a vzniklou jíšku zalijte asi 2 litry vývaru z drštěk. Rozmíchejte dohladka a provářejte dalších 20 minut. Přidejte pokrájené dršťky a dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem, česnekem a majoránkou. Polévka by měla být plná drštěk.

3 Podávejte nejlépe s čerstvým rohlíkem nebo domácí houstičkou.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit