0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dršťková polévka

Dršťková polévka

4.1 / 5. Počet hodnocení: 65
Více než hodinu Velmi snadné pro 6 - 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 92018 kcal
Bílkoviny 320 g
Sacharidy 98 g
Tuky 9984 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Doporučujeme odhodit předsudky. Dršťky přece vyhledávají labužníci po celém světě! Navíc jsou jako stvořené pro zahřátí během zimních měsíců.

Suroviny

hovězí dršťky 2 kg
čerstvé
cibule 2 ks
nadrobno
sádlo 100
kmín špetka
paprika sladká 1 PL
rajčatový protlak 1 PL
mouka pšeničná hladká 100 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužky
drcené
majoránka (drhnutá) 0.5 ČL
rohlíky
lze nahradit houskou, k podávání

Postup

1

Dršťky řádně očistěte a vyperte pod tekoucí vodou.

2

Pak je vložte do vroucí vody a povařte 30 minut. Slijte a postup opakujte. Až třetí voda se použije jako vývar do polévky.

3

V té dršťky vařte zhruba 1 hodinu doměkka.

4

Poté sceďte, vývar uchovejte a dršťky nakrájejte na jemné nudličky.

5

Cibuli osmahněte na sádle dočervena, přidejte špetku čerstvě rozdrceného kmínu, mletou papriku a rajský protlak.

6

Míchejte asi 1 minutu a pak zaprašte moukou.

7

Míchejte další minutu a vzniklou jíšku zalijte asi 2 litry vývaru z drštěk.

8

Rozmíchejte dohladka a provářejte dalších 20 minut.

9

Přidejte pokrájené dršťky a dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem, česnekem a majoránkou. Polévka by měla být plná drštěk.

10

Podávejte nejlépe s čerstvým rohlíkem nebo domácí houstičkou.

Související články

Jak na to: hovězí dršťky
  • Tipy a triky

Jak na to: hovězí dršťky

Odhoďte předsudky. Dršťky vyhledávají labužníci po celém světě. Když je správně připravíte, je to lahůdka....
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit