0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny

Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny

2.6 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2159 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 344 g
Tuky 61 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podzim je tradičně spjatý s venkovskými zabijačkami. Někdy ale jen tak dostaneme chuť na některou dobrotu i mimo sezonu, a tak stačí koupit kvalitní suroviny, vytáhnout z poličky tlakový hrnec Tefal ClipsoMinut' Duo a celou rodinu potěšit klasikou… třeba dršťkovou polévkou.

Suroviny

400 g
dršťky vařené
sádlo 40 g
cibule 2 ks
paprika 2 PL
sladká
česnek 8 stroužek
sůl
pepř
mletý
bobkový list 4 ks
nové koření 6 kulička
mouka pšeničná hladká 3 PL
pro bezlepkovou variantu, lze nahradit kukuřičným škrobem, rozmíchaným ve vodě
majoránka (drhnutá)
voda 1.5 l

Postup

1

Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na sádle dozlatova v tlakovém hrnci Tefal ClipsoMinut' Duo.

2

Přidáme nakrájené dršťky, papriku, nové koření, bobkový list a orestujeme. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Zavřeme hrnec a vaříme 20 minut.

3

Poté dochutíme pepřem, česnekem utřeným se solí a majoránkou. Lze připravit i bezlepkovou variantu, kdy mouku v základu a při dochucení nahradíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě.

tlakový hrnec

 

TEFAL CLIPSOMINUT DUO Tlakový hrnec, který vám připraví během chvilky večeři pro celou rodinu. Hodí se jak ke standardnímu vaření, dušení a smažení bez tuku, tak k rychlé přípravě pokrmů pod tlakem. Jedno přepnutí ventilu na poklici urychlí přípravu pokrmů až o desítky minut! Hrnec si oblíbíte pro snadnou manipulaci díky systému otevírání/zavírání pomocí jedné ruky. Je vybaven pěti pojistkami pro bezpečné použití a vhodný je pro všechny typy vařičů včetně indukčního.

tefal.cz/vecerimespolecne

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit