Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny

Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny

2.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2159 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 344 g
Tuky 61 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podzim je tradičně spjatý s venkovskými zabijačkami. Někdy ale jen tak dostaneme chuť na některou dobrotu i mimo sezonu, a tak stačí koupit kvalitní suroviny, vytáhnout z poličky tlakový hrnec Tefal ClipsoMinut' Duo a celou rodinu potěšit klasikou… třeba dršťkovou polévkou.

Suroviny

400 g
dršťky vařené
sádlo 40 g
cibule 2 ks
paprika 2 PL
sladká
česnek 8 stroužek
sůl
pepř
mletý
bobkový list 4 ks
nové koření 6 kulička
mouka pšeničná hladká 3 PL
pro bezlepkovou variantu, lze nahradit kukuřičným škrobem, rozmíchaným ve vodě
majoránka (drhnutá)
voda 1.5 l

Postup

1

Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na sádle dozlatova v tlakovém hrnci Tefal ClipsoMinut' Duo.

2

Přidáme nakrájené dršťky, papriku, nové koření, bobkový list a orestujeme. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Zavřeme hrnec a vaříme 20 minut.

3

Poté dochutíme pepřem, česnekem utřeným se solí a majoránkou. Lze připravit i bezlepkovou variantu, kdy mouku v základu a při dochucení nahradíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě.

tlakový hrnec

 

TEFAL CLIPSOMINUT DUO Tlakový hrnec, který vám připraví během chvilky večeři pro celou rodinu. Hodí se jak ke standardnímu vaření, dušení a smažení bez tuku, tak k rychlé přípravě pokrmů pod tlakem. Jedno přepnutí ventilu na poklici urychlí přípravu pokrmů až o desítky minut! Hrnec si oblíbíte pro snadnou manipulaci díky systému otevírání/zavírání pomocí jedné ruky. Je vybaven pěti pojistkami pro bezpečné použití a vhodný je pro všechny typy vařičů včetně indukčního.

tefal.cz/vecerimespolecne

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit