Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masové koule & brambory v kysaném zelí

Kysané zelí sice spojujeme hlavně s uzeným a vepřovým masem, ale stejně dobře se dá kombinovat také s mletým hovězím nebo jehněčím masem.

Vydání: 2013/2
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Maso Středoevropská

Ingredience

    • 400 g mletého hovězího masa
    • 1 malé vejce, lehce prošlehané
    • 50 g strouhanky z čerstvého pečiva (klidně i ze žitného chleba)
    • 40 ml mléka
    • 2 lžičky jablečného octa
    • 1/2 malé cibule, nakrájená nadrobno
    • 1/2–3/4 lžičky mletého kmínu
    • 1/2 lžičky soli
    • 1 lžíce oleje
    • 450 g brambor, nakrájených na plátky a uvařených doměkka
    • 450–500 g kysaného zelí včetně láku
    • hladkolistá petrželka na posypání (nemusí být)

Příprava jídla

1 V míse důkladně smíchejte maso, vejce, strouhanku, mléko podle potřeby, cibuli, ocet, kmín a sůl. Z hmoty vytvarujte koule o průměru asi 4 cm.

2 Do těžkého kastrolu nebo hluboké pánve nalijte olej a na středním ohni v něm opečte masové koule dohněda. Přidejte brambory a zelí a pořádně promíchejte, dbejte při tom na to, aby se brambory moc nepolámaly. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a 15–20 minut prohřívejte.

3 Podávejte posypané petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Recept na domácí zelí kvašené ve sklenici najdete tady.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelí kvašené ve sklenici

Opékaný sendvič s kysaným zelím

Jitrničky s lepenicí

Kakaové muffiny s kysaným zelím

Kysané zelí s jablky a slaninou

30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu

Masové kuličky

REKLAMA

Přidat komentář