0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Masové koule s mátovou omáčkou

Masové koule s mátovou omáčkou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4022 kcal
Bílkoviny 185 g
Sacharidy 178 g
Tuky 319 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máta a vlašské ořechy dodají masu chuť, jakou jste nejspíš ještě nevyzkoušeli. Zaručujeme, že si budete přidávat!

Suroviny

vepřové maso mleté 500 g
strouhanka 40 g
nové koření 1 ČL
mletý
česnek 1 stroužek
rozetřený
máta 2 PL
nasekaná
vejce 1 ks
slunečnicový olej 2 PL
paprika kapie 1 ks
na nudličky
vývar kuřecí 0.25 l
vlašské ořechy 4 ks
najemno
sůl
pepř

Postup

1

V míse smíchejte mleté maso, strouhanku, sůl, pepř, nové  koření, česnek, polovinu máty a všechno promíchejte s vejcem. Navlhčete si ruce a vytvarujte ze směsi kuličky o zhruba čtyřcentimetrovém průměru.

2

V pánvi rozpalte olej a masové kuličky na něm čtyři až pět minut smažte. Pak je vyjměte a nechejte okapat na papírových ubrouscích.

3

Z pánve slijte většinu oleje a na zbytku osmahněte papriku. Přilijte k ní kuřecí vývar a přiveďte k varu. Osolte, opepřete a přihoďte masové kuličky. Promíchejte a přibližně deset minut vařte.

4

Potom ještě přidejte zbylou mátu spolu s vlašskými ořechy a nechte zhruba tři minuty vařit.

5

Podávejte nejlépe s rýží nebo celofánovými nudlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Anonym

jednym slovom vynikajuce! odporucam pridat cilli (podla chuti), je to vonave, pikantne, a ta kombinacia papriky s orechmi... rozpravka!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit