Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masové koule s mátovou omáčkou

Masové koule s mátovou omáčkou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4022 kcal
Bílkoviny 185 g
Sacharidy 178 g
Tuky 319 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máta a vlašské ořechy dodají masu chuť, jakou jste nejspíš ještě nevyzkoušeli. Zaručujeme, že si budete přidávat!

Související recepty

Suroviny

strouhanka 40 g
mletý
česnek 1 stroužek
rozetřený
máta 2 PL
nasekaná
vejce 1 ks
slunečnicový olej 2 PL
na nudličky
vývar kuřecí ¼ l
najemno
sůl
pepř

Postup

1

V míse smíchejte mleté maso, strouhanku, sůl, pepř, nové  koření, česnek, polovinu máty a všechno promíchejte s vejcem. Navlhčete si ruce a vytvarujte ze směsi kuličky o zhruba čtyřcentimetrovém průměru.

2

V pánvi rozpalte olej a masové kuličky na něm čtyři až pět minut smažte. Pak je vyjměte a nechejte okapat na papírových ubrouscích.

3

Z pánve slijte většinu oleje a na zbytku osmahněte papriku. Přilijte k ní kuřecí vývar a přiveďte k varu. Osolte, opepřete a přihoďte masové kuličky. Promíchejte a přibližně deset minut vařte.

4

Potom ještě přidejte zbylou mátu spolu s vlašskými ořechy a nechte zhruba tři minuty vařit.

5

Podávejte nejlépe s rýží nebo celofánovými nudlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

02.09.2007 15:19
Recept se nachází v č.7/05, str.84
03.06.2007 21:17
jednym slovom vynikajuce! odporucam pridat cilli (podla chuti), je to vonave, pikantne, a ta kombinacia papriky s orechmi... rozpravka!

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...