Masové koule s mátovou omáčkou

Masové koule s mátovou omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3767 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 166 g
Tuky 294 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máta a vlašské ořechy dodají masu chuť, jakou jste nejspíš ještě nevyzkoušeli. Zaručujeme, že si budete přidávat!

Suroviny

500 g
mleté vepřové maso
strouhanka 40 g
nové koření 1 ČL
mletý
česnek 1 stroužek
rozetřený
máta 2 PL
čerstvě nasekaná
vejce 1 ks
slunečnicový olej 2 PL
paprika červená 1 ks
bez jadérek, na nudličky
vývar kuřecí 1 l
vlašské ořechy 4 ks
najemno
sůl
pepř
1. V míse smíchejte mleté maso, strouhanku, sůl, pepř, nové  koření, česnek, polovinu máty a všechno promíchejte s vejcem. Navlhčete si ruce a vytvarujte ze směsi kuličky o zhruba čtyřcentimetrovém průměru. V pánvi rozpalte olej a masové kuličky na něm čtyři až pět minut smažte. Pak je vyjměte a nechejte okapat na papírových ubrouscích.

2. Z pánve slijte většinu oleje a na zbytku osmahněte papriku. Přilijte k ní kuřecí vývar a přiveďte k varu. Osolte, opepřete a přihoďte masové kuličky. Promíchejte a přibližně deset minut vařte. Potom ještě přidejte zbylou mátu spolu s vlašskými ořechy a nechte zhruba tři minuty vařit.

3. Podávejte nejlépe s rýží nebo celofánovými nudlemi.

Komentáře

Anonym

jednym slovom vynikajuce! odporucam pridat cilli (podla chuti), je to vonave, pikantne, a ta kombinacia papriky s orechmi... rozpravka!

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit