Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hříbkové gnocchi v žampionové omáčce

Večeře z lesa

Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 3 minuty
PT10M
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • hrst šalvějových lístků
    • 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • 200 g krémových (hnědých) žampionů
    • 100 g hlívy královské
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst strouhaného parmazánu


    NA GNOCCHI

Příprava jídla

1 Hříbky zalijte 500 ml vroucí vody a nechte 5 minut nabobtnat. Sceďte a 60 ml tekutiny uchovejte. Těsto na gnocchi připravte jako v základním receptu, jen k bramborám spolu s parmazánem a moukou přidejte nasekané hříbky. Krájejte noky dlouhé 4 cm.

2 V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, vhoďte šalvějové lístky (pár si jich nechte stranou) a opékejte 1–2 minuty dokřupava. Vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.

3 Do uvolněné pánve dejte zbývající olej a opékejte na něm česnek a pokrájené houby 5–6 minut dozlatova. Osolte a opepřete, přidejte smetanu a odloženou vodu ze sušených hříbků, přiveďte k varu a vařte 3–4 minuty, až omáčka trochu zhoustne.

4 Noky vařte po částech ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty, až vyplavou k hladině. Vybírejte děrovanou sběračkou. Přidejte k omáčce a zlehka promíchejte. Přendejte do pekáčku a posypte parmazánem a šalvějí. Noky můžete ještě 10 minut zapékat v troubě předehřáté na 220 °C.

Základní bramborové gnocchi

Doporučujeme připravit alespoň dvojnásobné množství. Část (neuvařených) noků rozložte v jedné vrstvě na lehce...

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní bramborové gnocchi

Semolinové gnocchi se sýrem a gremolatou

Gnocchi s tuňákem, cuketou a kapary

VIDEO: jak jsme testovali bramborové gnocchi

VIDEO: jak jsme testovali bramborové gnocchi

Česnekové gnocchi se salámem a oreganem

Ricottové gnocchi s mangoldem v rajčatovofazolové omáčce

30x báječné houbové recepty

Přidat komentář