Hříbkové gnocchi v žampionové omáčce

Hříbkové gnocchi v žampionové omáčce

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do hodiny Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1498 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 45 g
Tuky 133 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře z lesa

Suroviny

olivový olej 3 PL
šalvěj 1 hrst
česnek 3 stroužky
na plátky
žampiony 200 g
hnědé
hlíva 100 g
královská
smetana ke šlehání 250 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
parmazán 1 hrst
strouhaný
Na gnocchi
základní těsto na gnocchi
sušené houby 25 g

1 Hříbky zalijte 500 ml vroucí vody a nechte 5 minut nabobtnat. Sceďte a 60 ml tekutiny uchovejte. Těsto na gnocchi připravte jako v základním receptu, jen k bramborám spolu s parmazánem a moukou přidejte nasekané hříbky. Krájejte noky dlouhé 4 cm.

2 V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, vhoďte šalvějové lístky (pár si jich nechte stranou) a opékejte 1–2 minuty dokřupava. Vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.

3 Do uvolněné pánve dejte zbývající olej a opékejte na něm česnek a pokrájené houby 5–6 minut dozlatova. Osolte a opepřete, přidejte smetanu a odloženou vodu ze sušených hříbků, přiveďte k varu a vařte 3–4 minuty, až omáčka trochu zhoustne.

4 Noky vařte po částech ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty, až vyplavou k hladině. Vybírejte děrovanou sběračkou. Přidejte k omáčce a zlehka promíchejte. Přendejte do pekáčku a posypte parmazánem a šalvějí. Noky můžete ještě 10 minut zapékat v troubě předehřáté na 220 °C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit