Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hříbkové gnocchi v žampionové omáčce

Hříbkové gnocchi v žampionové omáčce

4.9/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1498 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 45 g
Tuky 133 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře z lesa

Související recepty

Suroviny

olivový olej 3 PL
šalvěj 1 hrst
česnek 3 stroužky
na plátky
hnědé
hlíva 100 g
královská
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhaný
Na gnocchi
základní těsto na gnocchi

Postup

1

Hříbky zalijte 500 ml vroucí vody a nechte 5 minut nabobtnat. Sceďte a 60 ml tekutiny uchovejte. Těsto na gnocchi připravte jako v základním receptu, jen k bramborám spolu s parmazánem a moukou přidejte nasekané hříbky. Krájejte noky dlouhé 4 cm.

2

V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, vhoďte šalvějové lístky (pár si jich nechte stranou) a opékejte 1–2 minuty dokřupava. Vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.

3

Do uvolněné pánve dejte zbývající olej a opékejte na něm česnek a pokrájené houby 5–6 minut dozlatova. Osolte a opepřete, přidejte smetanu a odloženou vodu ze sušených hříbků, přiveďte k varu a vařte 3–4 minuty, až omáčka trochu zhoustne.

4

Noky vařte po částech ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty, až vyplavou k hladině. Vybírejte děrovanou sběračkou.

5

Přidejte k omáčce a zlehka promíchejte. Přendejte do pekáčku a posypte parmazánem a šalvějí. Noky můžete ještě 10 minut zapékat v troubě předehřáté na 220 °C.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín