Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Piškotový dort s tvarohem a mandarinkama

Popis receptu: 
Místo mandarinek se dá použít jiné ovoce. Dort, který se hodí jak na sváteční příležitosti, tak na obyčejné letní odpoledne.
Autor: Zuzana Čiperová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Na piškotové těsto: 300 g polohrubé mouky, 300 g cukru krystal, 6 vajec, lžička prášku do pečiva, špetka soli. Krém: 250 g měkkého tvarohu, 200 ml smetany na šlehání, vanilkový cukr. Ovoce dle chuti, želatina, případně další zdobící proprietky.

Příprava jídla

Nejlepší nadýchané piškotové těsto získáme tak, že nejprve ušleháme žloutky s cukrem do bílé pěny. Poté vmícháme mouku s práškem do pečiva. V jiné míse ušleháme z bílků a soli tuhý sníh, který také přidáme do těsta. Dáme péct do trouby předehřáté na 175°C. Prvních 20 minut troubu vůbec neotvíráme, poté začneme kontrolovat špejlí, vyndáme, když se těsto přestane lepit. Krém připravíme smícháním vyšlehané smetany, tvarohu a vanilkového cukru - je-li krém málo sladký, můžeme dát cukru více. Výbornou obměnou je čokoládový tvarohový krém - do krému přidáme 80 g čokolády rozpuštěné ve vodní lázni. Krém použijeme jak dovnitř dortu tak nahoru. Poklademe ovocem a zalijeme želatinou (udělejte podle návodu na sáčku). Dozdobte podle fantazie. Já jsem dělala dort pro dědečka ve tvaru půllitru - nepekla jsem v dortové formě, ale na plechu, aby se mi lépe tvarovalo. Jinak ale můžete udělat klasický kulatý dort, případně koláč... A stejně tak ovoce se hodí prakticky jakékoli. Dobrou chuť :-)
REKLAMA

Přidat komentář