Piškotový dort s tvarohem a mandarinkama

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Piškotový dort s tvarohem a mandarinkama

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná polohrubá 300 g
krystalový cukr 300 g
vejce 6 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl špetka
Krém
tvaroh měkký 250 g
smetana ke šlehání 200 ml
vanilkový cukr 1 ks
ovoce
dle chuti
želatina 1 ks
Nejlepší nadýchané piškotové těsto získáme tak, že nejprve ušleháme žloutky s cukrem do bílé pěny. Poté vmícháme mouku s práškem do pečiva. V jiné míse ušleháme z bílků a soli tuhý sníh, který také přidáme do těsta. Dáme péct do trouby předehřáté na 175°C. Prvních 20 minut troubu vůbec neotvíráme, poté začneme kontrolovat špejlí, vyndáme, když se těsto přestane lepit. Krém připravíme smícháním vyšlehané smetany, tvarohu a vanilkového cukru - je-li krém málo sladký, můžeme dát cukru více. Výbornou obměnou je čokoládový tvarohový krém - do krému přidáme 80 g čokolády rozpuštěné ve vodní lázni. Krém použijeme jak dovnitř dortu tak nahoru. Poklademe ovocem a zalijeme želatinou (udělejte podle návodu na sáčku). Dozdobte podle fantazie. Já jsem dělala dort pro dědečka ve tvaru půllitru - nepekla jsem v dortové formě, ale na plechu, aby se mi lépe tvarovalo. Jinak ale můžete udělat klasický kulatý dort, případně koláč... A stejně tak ovoce se hodí prakticky jakékoli. Dobrou chuť :-)
Autor: zuz_anka

Obchod Apetit