Citronový dort s broskvemi

Citronový dort s broskvemi

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Více než hodinu Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3107 kcal
Bílkoviny 58 g
Cukr 298 g
Tuky 181 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavý dort se šťavnatými broskvemi vás dostane. Se šlehačkou slibuje naprosto úžasný zážitek.

Suroviny

máslo 175 g
změklé, pokrájené
máslo
na vymazání formy
krupicový cukr 165 g
citronová kůra 2 PL
z biocitronu
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 150 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
70 g
bílý jogurt
broskve 3 ks
na dílky
moučkový cukr
na poprášení
zakysaná smetana
lze nahradit šlehačkou, na podávání

1 Troubu předehřejte na 160 ºC. V míse šlehejte máslo, cukr a citronovou kůru asi 6–8 minut do pěny. Pak jedno po druhém dokonale zašlehejte vejce. Přidejte mouku, kypřicí prášek a jogurt a důkladně promíchejte.

2 Těsto dejte do vymazané dortové formy o průměru 25 cm, poklaďte broskvemi a pečte asi hodinu dozlatova. Propečenost zkuste špejlí. Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak vyjměte a nechte zcela zchladnout na mřížce. Poprašte moučkovým cukrem a podávejte se zakysanou smetanou nebo se šlehačkou.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit