Voňavý dort se šťavnatými broskvemi vás dostane. Se šlehačkou slibuje naprosto úžasný zážitek.
Suroviny
máslo
175
g
změklé, pokrájené + na vymazání
krupicový cukr
165
g
citronová kůra
2
PL
z bio citronu
vejce
3
ks
mouka pšeničná hladká
150
g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
jogurt bílý
70
g
broskve
3
ks
na dílky
na poprášení
lze nahradit šlehačkou, na podávání
Postup
1
Troubu předehřejte na 160 ºC. V míse šlehejte máslo, cukr a citronovou kůru asi 6–8 minut do pěny. Pak jedno po druhém dokonale zašlehejte vejce. Přidejte mouku, kypřicí prášek a jogurt a důkladně promíchejte.
2
Těsto dejte do vymazané dortové formy o průměru 25 cm, poklaďte broskvemi a pečte asi hodinu dozlatova. Propečenost zkuste špejlí. Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak vyjměte a nechte zcela zchladnout na mřížce. Poprašte moučkovým cukrem a podávejte se zakysanou smetanou nebo se šlehačkou.
Komentáře
In reply to Mezi 1. a 2. odstavcem chybí… by kachnicka82
Dobrý den, paní Bejrová,
děkujeme za upozornění, recept by již měl být kompletní.
Krásný den, redakce Apetitu