0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citronový dort s broskvemi

Citronový dort s broskvemi

3.8 / 5. Počet hodnocení: 78
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3149 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 301 g
Tuky 183 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavý dort se šťavnatými broskvemi vás dostane. Se šlehačkou slibuje naprosto úžasný zážitek.

Suroviny

máslo 175 g
změklé, pokrájené + na vymazání
krupicový cukr 165 g
citronová kůra 2 PL
z bio citronu
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 150 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jogurt bílý 70 g
broskve 3 ks
na dílky
moučkový cukr
na poprášení
zakysaná smetana
lze nahradit šlehačkou, na podávání

1Troubu předehřejte na 160 ºC. V míse šlehejte máslo, cukr a citronovou kůru asi 6–8 minut do pěny. Pak jedno po druhém dokonale zašlehejte vejce. Přidejte mouku, kypřicí prášek a jogurt a důkladně promíchejte.

2Těsto dejte do vymazané dortové formy o průměru 25 cm, poklaďte broskvemi a pečte asi hodinu dozlatova. Propečenost zkuste špejlí. Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak vyjměte a nechte zcela zchladnout na mřížce. Poprašte moučkovým cukrem a podávejte se zakysanou smetanou nebo se šlehačkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit