0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citronový dort s broskvemi

Citronový dort s broskvemi

3.8/5 Počet hodnocení: 78
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3149 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 301 g
Tuky 183 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavý dort se šťavnatými broskvemi vás dostane. Se šlehačkou slibuje naprosto úžasný zážitek.

Suroviny

máslo 175 g
změklé, pokrájené + na vymazání
krupicový cukr 165 g
citronová kůra 2 PL
z bio citronu
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 150 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
na dílky
moučkový cukr
na poprášení
lze nahradit šlehačkou, na podávání

1Troubu předehřejte na 160 ºC. V míse šlehejte máslo, cukr a citronovou kůru asi 6–8 minut do pěny. Pak jedno po druhém dokonale zašlehejte vejce. Přidejte mouku, kypřicí prášek a jogurt a důkladně promíchejte.

2Těsto dejte do vymazané dortové formy o průměru 25 cm, poklaďte broskvemi a pečte asi hodinu dozlatova. Propečenost zkuste špejlí. Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak vyjměte a nechte zcela zchladnout na mřížce. Poprašte moučkovým cukrem a podávejte se zakysanou smetanou nebo se šlehačkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Komentáře

Kateřina Bejrová

Mezi 1. a 2. odstavcem chybí část receptu.

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč