Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žužu zajíci

Výroba domácích marshmallows je sladká práce. Od cukru budete totiž od hlavy až k patě.

Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 20 minut
PT15M
Příprava 0:15
Chuťovka

Ingredience

    • 1 lžíce + 1 a 1/2 lžičky práškové želatiny
    • 400 g krupicového cukru
    • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
    • moučkový cukr na poprášení
    • barevný cukr nebo kokos obarvený potravinářským barvivem na obalení

Příprava jídla

1 Do mísy, ve které budete vše následně šlehat, vlijte 170 ml studené vody a nasypte želatinu. Nechte nabobtnat.

2 Mezitím si připravte cukrový sirup. Krupicový cukr a 125 ml vody pokojové teploty dejte do hrnce a na středním plameni vařte, dokud nedosáhne teploty 120°C.

3 Sirup vlijte na želatinu a pomocí elektrických metel začněte šlehat, nejdříve na pomalé otáčky, poté postupně přidávejte; šlehání by mělo trvat asi 10 minut. Cílem je hebká nadýchaná hmota podobná sněhu z bílků.

4 Do hmoty zašlehejte vanilkový extrakt a hmotu přemístěte do moučkovým cukrem vysypané formy nebo hlubšího plechu. Posypte dalším moučkovým cukrem a nechte 1 hodinu stát. Vykrájejte barevné tvary a obalte je v barevném cukru nebo kokosu.

NĚCO NAVÍC
Mashmallows můžete obarvit i potravinářským barvivem; přidejte ho ve chvíli, kdy budete hmotu šlehat.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládová vajíčka

Velikonoční zajíček

Zaječí armáda

Citronovo-mandlový dort

REKLAMA

Přidat komentář