Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Žužu zajíci

Žužu zajíci

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1610 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 403 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výroba domácích marshmallows je sladká práce. Od cukru budete totiž od hlavy až k patě.

Suroviny

1 PL
prášková želatina
1.5 ČL
prášková želatina
krupicový cukr 400 g
vanilkový extrakt 0.5 ČL
moučkový cukr
na poprášení
cukr
lze nahradit kokosem, obarvený potravinářským barvivem na obal

1 Do mísy, ve které budete vše následně šlehat, vlijte 170 ml studené vody a nasypte želatinu. Nechte nabobtnat.

2 Mezitím si připravte cukrový sirup. Krupicový cukr a 125 ml vody pokojové teploty dejte do hrnce a na středním plameni vařte, dokud nedosáhne teploty 120°C.

3 Sirup vlijte na želatinu a pomocí elektrických metel začněte šlehat, nejdříve na pomalé otáčky, poté postupně přidávejte; šlehání by mělo trvat asi 10 minut. Cílem je hebká nadýchaná hmota podobná sněhu z bílků.

4 Do hmoty zašlehejte vanilkový extrakt a hmotu přemístěte do moučkovým cukrem vysypané formy nebo hlubšího plechu. Posypte dalším moučkovým cukrem a nechte 1 hodinu stát. Vykrájejte barevné tvary a obalte je v barevném cukru nebo kokosu.

NĚCO NAVÍC
Mashmallows můžete obarvit i potravinářským barvivem; přidejte ho ve chvíli, kdy budete hmotu šlehat.

 

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit