Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žužu zajíci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1737 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 403 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výroba domácích marshmallows je sladká práce. Od cukru budete totiž od hlavy až k patě.

Související recepty

Suroviny

želatina 4,5 ČL
prášková
vanilkový extrakt ½ ČL
na poprášení
cukr
barevný, lze nahradit kokosem, obarvený potravinářským barvivem na obalení

Postup

1

Do mísy, ve které budete vše následně šlehat, vlijte 170 ml studené vody a nasypte želatinu. Nechte nabobtnat.

2

Mezitím si připravte cukrový sirup. Krupicový cukr a 125 ml vody pokojové teploty dejte do hrnce a na středním plameni vařte, dokud nedosáhne teploty 120°C.

3

Sirup vlijte na želatinu a pomocí elektrických metel začněte šlehat, nejdříve na pomalé otáčky, poté postupně přidávejte; šlehání by mělo trvat asi 10 minut. Cílem je hebká nadýchaná hmota podobná sněhu z bílků.

4

Do hmoty zašlehejte vanilkový extrakt a hmotu přemístěte do moučkovým cukrem vysypané formy nebo hlubšího plechu. Posypte dalším moučkovým cukrem a nechte 1 hodinu stát. Vykrájejte barevné tvary a obalte je v barevném cukru nebo kokosu.

NĚCO NAVÍC
Mashmallows můžete obarvit i potravinářským barvivem; přidejte ho ve chvíli, kdy budete hmotu šlehat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín