0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žužu zajíci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1737 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 403 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výroba domácích marshmallows je sladká práce. Od cukru budete totiž od hlavy až k patě.

Suroviny

želatina 4.5 ČL
prášková
krupicový cukr 400 g
vanilkový extrakt 0.5 ČL
moučkový cukr
na poprášení
cukr
barevný, lze nahradit kokosem, obarvený potravinářským barvivem na obalení

1 Do mísy, ve které budete vše následně šlehat, vlijte 170 ml studené vody a nasypte želatinu. Nechte nabobtnat.

2 Mezitím si připravte cukrový sirup. Krupicový cukr a 125 ml vody pokojové teploty dejte do hrnce a na středním plameni vařte, dokud nedosáhne teploty 120°C.

3 Sirup vlijte na želatinu a pomocí elektrických metel začněte šlehat, nejdříve na pomalé otáčky, poté postupně přidávejte; šlehání by mělo trvat asi 10 minut. Cílem je hebká nadýchaná hmota podobná sněhu z bílků.

4 Do hmoty zašlehejte vanilkový extrakt a hmotu přemístěte do moučkovým cukrem vysypané formy nebo hlubšího plechu. Posypte dalším moučkovým cukrem a nechte 1 hodinu stát. Vykrájejte barevné tvary a obalte je v barevném cukru nebo kokosu.

NĚCO NAVÍC
Mashmallows můžete obarvit i potravinářským barvivem; přidejte ho ve chvíli, kdy budete hmotu šlehat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit