Výroba domácích marshmallows je sladká práce. Od cukru budete totiž od hlavy až k patě.
Suroviny
1 Do mísy, ve které budete vše následně šlehat, vlijte 170 ml studené vody a nasypte želatinu. Nechte nabobtnat.
2 Mezitím si připravte cukrový sirup. Krupicový cukr a 125 ml vody pokojové teploty dejte do hrnce a na středním plameni vařte, dokud nedosáhne teploty 120°C.
3 Sirup vlijte na želatinu a pomocí elektrických metel začněte šlehat, nejdříve na pomalé otáčky, poté postupně přidávejte; šlehání by mělo trvat asi 10 minut. Cílem je hebká nadýchaná hmota podobná sněhu z bílků.
4 Do hmoty zašlehejte vanilkový extrakt a hmotu přemístěte do moučkovým cukrem vysypané formy nebo hlubšího plechu. Posypte dalším moučkovým cukrem a nechte 1 hodinu stát. Vykrájejte barevné tvary a obalte je v barevném cukru nebo kokosu.
NĚCO NAVÍC
Mashmallows můžete obarvit i potravinářským barvivem; přidejte ho ve chvíli, kdy budete hmotu šlehat.