Třetí příčku v pekařské soutěži obsadil dort „Mangový sen“ Petry Sokolové. Je nadýchaný jako peříčko a uvnitř stejně nádherný jako zvenku. Jemné smetanové tóny skvěle doplňuje šťavnaté mango! Zdobí ho krupavé sněhové pusinky, lahodné mangové makronky a nakyslá mochyně. Úžasný narozeninový dort, který vyžaduje už jistou dávku cukrářské zkušenosti, ale pokusili jsme se popsat recept tak detailně, aby byl jasný a srozumitelný pro každého.
Suroviny
Na 1 dort o průměru 18 cm
Suroviny
Na 1 dort o průměru 18 cm
Na makronky
Na mangovou ganache
Na pusinky
Na mangové želé
Na korpus
Na mangový krém
Na krém z mascarpone
Na ozdobení
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 12325 kcal
- Bílkoviny 830 g
- Sacharidy 1044 g
- Tuky 532 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/5
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,3/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2019/5
Ani jsme se nenadáli a už je tu květen a s ním i oslavy neuvěřitelných 15. narozenin Apetitu! Příroda stihla rozkvést do krásy a s ní i obálka nového vydání. Květnové číslo totiž zdobí nádherný něžný dort, vítěz naší narozeninové soutěže. Přečtete si, jak jsme ze 116 dortů vybírali ten nej a pusťte se s námi do pečení. Budete nadšeni! Na své si však pochopitelně přijdete i v případě, že cukrařině příliš neholdujete, protože jsme pro vás připravili nové recepty na oblíbené masové a bezmasé kuličky, Středomořím inspirované večeře nebo lahodné pokrmy s čerstvými sýry. Nechybí ani nápady, co připravit ze staršího pečiva, abyste mu vrátili jeho zašlou slávu. Zlatým hřebem je pak elegantní jarní menu, které přímo svádí k malé zahradní slavnosti. Apetit, napsáno s chutí