Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Záhorácký závitek

Vepřové, uzené a zelí – zaručená trojkombinace, na které si vždy pochutnáte.

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
31 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Příprava 0:40
Maso Středoevropská

Ingredience

    • 1 kg vepřové kýty
    • 500 g kysaného zelí
    • 200 g uzeného boku, nakrájeného na kostičky
    • 150 g sádla
    • 50 g hladké mouky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 6 cibulí, nakrájených nadrobno

    NA BRAMBORY

    • 1 kg brambor
    • 2 lžíce másla
    • svazek jarní cibulky, nakrájené na plátky
    • 2 lžíce nasekané petrželky

     

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Maso nakrájejte na plátky a lehce naklepejte. Osolte a opepřete.

2 Promíchejte 2/3 zelí s uzeným bokem. Směs rozdělte do středu každého plátku a zabalte jako ptáček. Ovažte kuchyňským provázkem.

3 Závitky naskládejte v jedné vrstvě do pekáčku, mírně podlijte vodou a pečte asi 40 minut doměkka.

4 Na 100 g sádla opékejte cibuli pěkně dočervena jako na guláš, trvá to asi 8 minut. Pak přidejte šťávu z upečených závitků (případně dolijte vývarem na 300 ml) a zbytek zelí a vařte 5 minut. Na 50 g sádla zpěňte mouku a míchejte asi 2 minuty, až zrůžoví. Touto jíškou zahustěte zelí a za občasného míchání vařte dalších 10 minut.

5 Do zelí přidejte závitky a nechte vařit další 3 minuty, aby se pěkně spojily chutě. Podávejte s vařenými bramborami, osolenými, opepřenými a rozšťouchanými s máslem, jarní cibulkou a s nasekanou petrželkou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ražniči s remuládou

Závitek z krůtího masa

12x vepřové

Vepřové maso aneb Inspirace k masopustu

REKLAMA

Přidat komentář