Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka z bílého chřestu

Jednoduchá polévka, která hraje na jemnou chřestovou notu a vystačí si s minimem surovin.

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Polévka Francouzská

Ingredience

    • 1 lžíce extra panenského olivového oleje + na pokapání (nemusí být)
    • 4 jarní cibulky, pouze bílé části, nadrobno nakrájené
    • 1 kg bílého chřestu, oloupaného a zbaveného dřevnatých konců, nakrájeného na 2–3cm kousky
    • 750 ml horkého drůbežího či zeleninového vývaru nebo vody
    • 250 ml smetany na vaření
    • mořská sůl
    • 4 hrsti mandlových lupínků, opražených
    • čerstvý kerblík na posypání

Příprava jídla

1 V rendlíku rozehřejte olej. Vsypte cibulku a opékejte ji doměkka a dosklovita, asi 5 minut. Přidejte chřest a vývar nebo vodu. Přiklopte tak, aby mohla unikat pára, a zvolna vařte, aby chřest úplně změkl, asi 10 minut. Odstavte.

2 Přilijte smetanu a ponorným mixérem rozmixujte dohladka (pokud vám vadí vlákna z chřestu, polévku přeceďte přes jemný cedník). Osolte, podávejte horké nebo chlazené, posypané mandlovými lupínky a čerstvým kerblíkem, případně i pokapané olivovým olejem.

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Víte, jak poznat čerstvý chřest a jak jej správně připravit?
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chřest s křupavou krustou

Bílý chřest se sauce gribiche

Kuře se zeleným chřestem a estragonem

Grilovaný chřest s čočkou a bylinkovou kaší

Tataráček ze zeleného chřestu a avokáda

Dva odstíny chřestu

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Polívečku jsem uvařila, rozmixovala jsem polívku a až potom nalila smetanu a provařila. Doporučuji.

Přidat komentář