Jednoduchá chřestová polévka, která hraje na jemnou notu a vystačí si s minimem surovin. Slupky a tvrdé konce z chřestu nevyhazujte, ale dejte je zamrazit a použijte s ostatní zeleninou k přípravě vývaru. Užijte si jaro a chřestovou sezónu naplno!
Suroviny
Postup
V rendlíku rozehřejte olej. Vsypte cibulku a opékejte ji doměkka a dosklovita, asi 5 minut. Přidejte chřest a vývar nebo vodu. Přiklopte tak, aby mohla unikat pára, a zvolna vařte, aby chřest úplně změkl, asi 10 minut. Odstavte.
Přilijte smetanu a ponorným mixérem rozmixujte dohladka (pokud vám vadí vlákna z chřestu, polévku přeceďte přes jemný cedník). Osolte, podávejte horké nebo chlazené, posypané mandlovými lupínky a čerstvým kerblíkem, případně i pokapané olivovým olejem.
Komentáře
Polívečku jsem uvařila, rozmixovala jsem polívku a až potom nalila smetanu a provařila. Doporučuji.