Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Spaghetti alla crudaiola

Omáčku z čerstvých rajčat milujeme! Varianta s paprikou a řapíkatým celerem nás ale zaujala natolik, že si ji k obědu v redakci budeme rozhodně vařit častěji.

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ rozležení
PT12M
Vaření 0:12
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g špaget
    • sůl

    NA OMÁČKU

    • 240 g třešňových rajčátek, rozpůlených a zbavených semen
    • 3 menší silnostěnné zelené papriky, očištěné a nakrájené na nudličky
    • 1 lžička kaparů
    • 1 menší řapík celeru, nakrájený na plátky
    • 10 bazalkových lístků, natrhaných nahrubo + další na ozdobení
    • špetka sušeného oregana
    • 125 ml panenského olivového oleje
    • sůl

     

     

Příprava jídla

V misce smíchejte přísady na omáčku. Přiklopte a nechte několik hodin rozležet v chladničce. Pak vyjměte a nechte dojít do pokojové teploty. Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Sceďte a promíchejte s omáčkou. Ozdobte bazalkou a ihned podávejte.
 

Recept je převzatý z kuchařky Dva italští gurmáni, Antonio Carluccio, Gennero Contaldo, Ikar, 2013.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřová žebírka s cizrnou

Peperonata

REKLAMA

Přidat komentář