Hodnocení receptu
Průměr: 4 (32)
Do hodiny Velmi snadné

Suroviny

led 1 l
česnek 5
petržel
čerstvé listy
vývar kuřecí 750 ml
olivový olej bazalkový 2 PL
krémový sýr 120 ml
máslo 2 PL
sůl
pepř
čerstvě namletý
toustový chléb
osmažený, na kosticky

1
Předehřejeme troubu na 200 °C.
Oloupané stroužky česneku pokapeme olejem a zabalíme do alobalu.
Uložíme do trouby a pečeme asi 25-30 minut.

2
Dáme vařit vodu ve velkém hrnci.
Okrájíme růžičky brokolice - žádný stonek.
Připravíme ledovou lázeň (ledová tříšť + voda) do velké mísy.
Do hrnce s vařící vodou vložíme brokolici.
Do hrnce přidáme nahrubo nakrájené listy petržele. (Petržel stejně jako rychlé ochlazení pomůže zachovat barvu brokolice.)
Necháme projít varem.
Rychle vyndáme z vařící vody do ledové lázně.
Po zchlazení ihned vyndáme zeleninu na talíř.

3
Pokud nám zůstal stonek brokolice (pouze ta rovná část), můžeme okrájet lesklou tvrdou část a zbylý vnitřek na drobno nakrájet. 

4
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme olivový olej.
Přidáme vývar.
Pokud máme nakrájený stonek, dáme ho do hrnce.

5
Brokolici můžeme nakrájet na menší kousky.
Česnek vyndaný z trouby, vybalíme a vložíme ho do hrnce.

6
Po změknutí stonku přidáme krémový sýr.
Přidáme brokolici.

5
Vše společně promixujeme dohladka.
Polévku pomalu přivedeme k varu.
Osolíme a opepříme.

6
Hotovou polévku podáváme s osmaženými kostičkami pečiva (toastového chleba).

Autor: marek.novak75

Obchod Apetit