Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Brokolicový krém

Popis receptu: 

Dle Zdeňka Pohlreicha z pořadu Vařte jako šéf!

Autor: Marek Novák
Hodnocení:
29 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    • 1l ledu
    • česnek 5 stroužků
    • čerstvé listy petržele
    • kuřecí vývar 750 ml
    • extra panenský olivový olej 2 lžíce
    • krémový sýr 120 ml
    • máslo 2 lžíce
    • sůl a čerstvě namletý pepř
    • osmažené kostičky toustového chleba

Příprava jídla

1
Předehřejeme troubu na 200 °C.
Oloupané stroužky česneku pokapeme olejem a zabalíme do alobalu.
Uložíme do trouby a pečeme asi 25-30 minut.

2
Dáme vařit vodu ve velkém hrnci.
Okrájíme růžičky brokolice - žádný stonek.
Připravíme ledovou lázeň (ledová tříšť + voda) do velké mísy.
Do hrnce s vařící vodou vložíme brokolici.
Do hrnce přidáme nahrubo nakrájené listy petržele. (Petržel stejně jako rychlé ochlazení pomůže zachovat barvu brokolice.)
Necháme projít varem.
Rychle vyndáme z vařící vody do ledové lázně.
Po zchlazení ihned vyndáme zeleninu na talíř.

3
Pokud nám zůstal stonek brokolice (pouze ta rovná část), můžeme okrájet lesklou tvrdou část a zbylý vnitřek na drobno nakrájet. 

4
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme olivový olej.
Přidáme vývar.
Pokud máme nakrájený stonek, dáme ho do hrnce.

5
Brokolici můžeme nakrájet na menší kousky.
Česnek vyndaný z trouby, vybalíme a vložíme ho do hrnce.

6
Po změknutí stonku přidáme krémový sýr.
Přidáme brokolici.

5
Vše společně promixujeme dohladka.
Polévku pomalu přivedeme k varu.
Osolíme a opepříme.

6
Hotovou polévku podáváme s osmaženými kostičkami pečiva (toastového chleba).

REKLAMA

Přidat komentář