Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 35
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1542 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 168 g
Tuky 66 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

led 1 l
petržel
čerstvé listy
vývar kuřecí 750 ml
olivový olej bazalkový 2 PL
sůl
pepř
čerstvě namletý
osmažený, na kosticky

Postup

1

Předehřejeme troubu na 200 °C. Oloupané stroužky česneku pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Uložíme do trouby a pečeme asi 25-30 minut.

2

Dáme vařit vodu ve velkém hrnci. Okrájíme růžičky brokolice - žádný stonek. Připravíme ledovou lázeň (ledová tříšť + voda) do velké mísy. Do hrnce s vařící vodou vložíme brokolici. Do hrnce přidáme nahrubo nakrájené listy petržele. (Petržel stejně jako rychlé ochlazení pomůže zachovat barvu brokolice.) Necháme projít varem. Rychle vyndáme z vařící vody do ledové lázně.Po zchlazení ihned vyndáme zeleninu na talíř.

3

Pokud nám zůstal stonek brokolice (pouze ta rovná část), můžeme okrájet lesklou tvrdou část a zbylý vnitřek na drobno nakrájet. 

4

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme olivový olej. Přidáme vývar. Pokud máme nakrájený stonek, dáme ho do hrnce.

5

Brokolici můžeme nakrájet na menší kousky. Česnek vyndaný z trouby, vybalíme a vložíme ho do hrnce.

6

Po změknutí stonku přidáme krémový sýr. Přidáme brokolici.

7

Vše společně promixujeme dohladka. Polévku pomalu přivedeme k varu. Osolíme a opepříme.

8

Hotovou polévku podáváme s osmaženými kostičkami pečiva (toastového chleba).

Autor: marek.novak75

Apetit magazín