0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 35
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1542 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 168 g
Tuky 66 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

led 1 l
česnek 5
petržel
čerstvé listy
vývar kuřecí 750 ml
olivový olej bazalkový 2 PL
máslo 2 PL
sůl
pepř
čerstvě namletý
toustový chléb
osmažený, na kosticky

Postup

1

Předehřejeme troubu na 200 °C. Oloupané stroužky česneku pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Uložíme do trouby a pečeme asi 25-30 minut.

2

Dáme vařit vodu ve velkém hrnci. Okrájíme růžičky brokolice - žádný stonek. Připravíme ledovou lázeň (ledová tříšť + voda) do velké mísy. Do hrnce s vařící vodou vložíme brokolici. Do hrnce přidáme nahrubo nakrájené listy petržele. (Petržel stejně jako rychlé ochlazení pomůže zachovat barvu brokolice.) Necháme projít varem. Rychle vyndáme z vařící vody do ledové lázně.Po zchlazení ihned vyndáme zeleninu na talíř.

3

Pokud nám zůstal stonek brokolice (pouze ta rovná část), můžeme okrájet lesklou tvrdou část a zbylý vnitřek na drobno nakrájet. 

4

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme olivový olej. Přidáme vývar. Pokud máme nakrájený stonek, dáme ho do hrnce.

5

Brokolici můžeme nakrájet na menší kousky. Česnek vyndaný z trouby, vybalíme a vložíme ho do hrnce.

6

Po změknutí stonku přidáme krémový sýr. Přidáme brokolici.

7

Vše společně promixujeme dohladka. Polévku pomalu přivedeme k varu. Osolíme a opepříme.

8

Hotovou polévku podáváme s osmaženými kostičkami pečiva (toastového chleba).

Autor: marek.novak75

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč