0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.6 / 5. Počet hodnocení: 34
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1542 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 168 g
Tuky 66 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

led 1 l
česnek 5
petržel
čerstvé listy
vývar kuřecí 750 ml
olivový olej bazalkový 2 PL
krémový sýr 120 ml
máslo 2 PL
sůl
pepř
čerstvě namletý
toustový chléb
osmažený, na kosticky

Postup

1

Předehřejeme troubu na 200 °C. Oloupané stroužky česneku pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Uložíme do trouby a pečeme asi 25-30 minut.

2

Dáme vařit vodu ve velkém hrnci. Okrájíme růžičky brokolice - žádný stonek. Připravíme ledovou lázeň (ledová tříšť + voda) do velké mísy. Do hrnce s vařící vodou vložíme brokolici. Do hrnce přidáme nahrubo nakrájené listy petržele. (Petržel stejně jako rychlé ochlazení pomůže zachovat barvu brokolice.) Necháme projít varem. Rychle vyndáme z vařící vody do ledové lázně.Po zchlazení ihned vyndáme zeleninu na talíř.

3

Pokud nám zůstal stonek brokolice (pouze ta rovná část), můžeme okrájet lesklou tvrdou část a zbylý vnitřek na drobno nakrájet. 

4

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme olivový olej. Přidáme vývar. Pokud máme nakrájený stonek, dáme ho do hrnce.

5

Brokolici můžeme nakrájet na menší kousky. Česnek vyndaný z trouby, vybalíme a vložíme ho do hrnce.

6

Po změknutí stonku přidáme krémový sýr. Přidáme brokolici.

7

Vše společně promixujeme dohladka. Polévku pomalu přivedeme k varu. Osolíme a opepříme.

8

Hotovou polévku podáváme s osmaženými kostičkami pečiva (toastového chleba).

Autor: marek.novak75

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit