
Středomořský cizrnový salát
O šíření slávy cizrny se stará i Jamie Oliver, který ji často používá – zřejmě inspirován svou oblíbenou italskou kuchyní. V Itálii se cizrně říká ‚ceci‘, vaří se na mnoho způsobů, a jak je vidět, zářivou roli dokáže sehrát i v báječném salátu.
Vydání: 2006/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 červenou cibuli
- 1–2 čerstvé chilli papričky
- 2–3 zralá rajčata
- 300 g vařené nebo konzervované cizrny
- hrst lístků máty a bazalky, natrhaných
- 200 g rozdrobené fety či balkánského sýra
- 100 g vařené nebo konzervované cizrny
- šťávu z 1 a 1/2 citronu
- 5 lžic extra panenského olivového oleje
- sůl a pepř na dochucení
Na zálivku:
Příprava jídla
1. Sto gramů vařené cizrny rozmixujte s citronovou šťávou a olivovým olejem, jemně osolte a opepřete. Získáte tak pikantní, hladkou, krémovou zálivku.
2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky nebo klínky, chilli papričky podélně rozkrojte a odstraňte semínka, rajčata také drobně nakrájejte.
3. V míse smíchejte zbytek zcezené cizrny s ostatními surovinami, posypte rozdrobenou fetou a lístky bylinek. Podávejte buď zakapané zálivkou, nebo ji servírujte zvlášť, aby si každý posloužil podle chuti.
2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky nebo klínky, chilli papričky podélně rozkrojte a odstraňte semínka, rajčata také drobně nakrájejte.
3. V míse smíchejte zbytek zcezené cizrny s ostatními surovinami, posypte rozdrobenou fetou a lístky bylinek. Podávejte buď zakapané zálivkou, nebo ji servírujte zvlášť, aby si každý posloužil podle chuti.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Lucie (neověřeno)
15. Červenec 2006 08:31
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 18:25
Hana Jandíková
8. Říjen 2009 09:36