Středomořský cizrnový salát

Středomořský cizrnový salát

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (31)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2807 kcal
Bílkoviny 112 g
Cukr 247 g
Tuky 135 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

O šíření slávy cizrny se stará i Jamie Oliver, který ji často používá – zřejmě inspirován svou oblíbenou italskou kuchyní. V Itálii se cizrně říká ‚ceci‘, vaří se na mnoho způsobů, a jak je vidět, zářivou roli dokáže sehrát i v báječném salátu.

Suroviny

cibule červená 1 ks
chilli paprička 1 ks
rajčata 2 ks
zralá
cizrna 300 g
vařená, konzervovaná
máta hrst
lístky
bazalka hrst
lístky
feta 200 g
nebo balkánský sýr, rozdrobené
Na zálivku
cizrna 100 g
vařená nebo konzervovaná
citron 1.5 ks
šťáva
olivový olej 5 PL
extra panenský
sůl
pepř
1. Sto gramů vařené cizrny rozmixujte s citronovou šťávou a olivovým olejem, jemně osolte a opepřete. Získáte tak pikantní, hladkou, krémovou zálivku.

2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky nebo klínky, chilli papričky podélně rozkrojte a odstraňte semínka, rajčata také drobně nakrájejte.

3. V míse smíchejte zbytek zcezené cizrny s ostatními surovinami, posypte rozdrobenou fetou a lístky bylinek. Podávejte buď zakapané zálivkou, nebo ji servírujte zvlášť, aby si každý posloužil podle chuti.

Obchod Apetit