Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1997 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 219 g
Tuky 69 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží pomeranče sluší i luštěninovému salátu

Suroviny

pomeranč 1 ks
cizrna 400 g
konzervovaná, scezená, propláchnutá
sýr feta 100 g
rozdrobený
máta 2 PL
nasekaná
petrželka 2 PL
nasekaná
Na zálivku
olivový olej 2 PL
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče
jablečný ocet 1 PL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Z pomeranče odřízněte ostrým nožem slupku včetně tenké bílé blanky vespod. Rozdělte na měsíčky a oloupejte z nich tenkou slupku. Prošlehejte přísady na zálivku.

2 Promíchejte s ostatními přísadami a se zálivkou. Podávejte.

 

Apetit magazín

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit