Krémová chuť cizrny si vás omotá kolem prstu, přesvědčte se!
Suroviny
cizrna
200
g
uvařená, možno i více
rajče
4
ks
4
ks
nať z jarní cibulky
řapíkatý celer
2
ks
salát
1
nejlépe římský nebo ledový
Na zálivku
olivový olej extra panenský
6
PL
nebo ořechový olej
citronová šťáva
3
PL
česnek
2
stroužky
pepř
čerstvě mletý
máta
2
ČL
čerstvá, najemno nasekaná
petrželka
hrst
čerstvá, najemno nasekaná
sůl mořská
Postup
1
Nejprve smíchejte všechny ingredience na zálivku a nechte ji chvilku rozležet - olej krásně nasaje chuť a vůni bylinek. Nakrájejte rajčata, řapíkatý celer a cibulovou nať na menší kousky a promíchejte s cizrnou a se zálivkou. Omyjte salát a osušte ho - nejlépe v salátové odstředivce. Na talíře rozložte listy salátu a na ně rozdělte ochucenou cizrnu. Podle chuti dosolte a dopepřete.
NĚCO NAVÍC: Salát můžete posypat rozdrobeným sýrem feta nebo nasucho opraženými slunečnicovými semínky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů )