Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1591 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 129 g
Tuky 93 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová chuť cizrny si vás omotá kolem prstu, přesvědčte se!

Suroviny

cizrna 200 g
uvařená, možno i více
4 ks
nať z jarní cibulky
řapíkatý celer 2 ks
salát 1
nejlépe římský nebo ledový
Na zálivku
olivový olej extra panenský 6 PL
nebo ořechový olej
česnek 2 stroužky
pepř
čerstvě mletý
máta 2 ČL
čerstvá, najemno nasekaná
petrželka hrst
čerstvá, najemno nasekaná
sůl mořská

Postup

1

Nejprve smíchejte všechny ingredience na zálivku a nechte ji chvilku rozležet - olej krásně nasaje chuť a vůni bylinek. Nakrájejte rajčata, řapíkatý celer a cibulovou nať na menší kousky a promíchejte s cizrnou a se zálivkou. Omyjte salát a osušte ho - nejlépe v salátové odstředivce. Na talíře rozložte listy salátu a na ně rozdělte ochucenou cizrnu. Podle chuti dosolte a dopepřete.

NĚCO NAVÍC: Salát můžete posypat rozdrobeným sýrem feta nebo nasucho opraženými slunečnicovými semínky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín