Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaná ryba na špenátu

Dokonale splňuje všechna kritéria pro zdravou, lahodnou, lehkou a zároveň sexy večeři. A vsadíme se, že se vám naše kombinace chutí se bude zamlouvat!
Vydání: 2006/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
Opékání: 15 minut
P

Ingredience

    • 2 menší čerstvé mořské ryby (například sardinky), zbavené hlavy a vykuchané ½ kg čerstvých špenátových lístků
    • 50 g piniových jadérek nebo mandlí
    • 2 velké citrony
    • olivový olej na opékání, nejlépe light
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Ryby propláchněte pod tekoucí vodou a pak je vně i uvnitř důkladně osušte. Citrony nakrájejte na tenké plátky. Piniová jedérka nebo mandle vsypte na silnostěnnou nepřilnavou pánev a krátce je nasucho opražte (budou mít výraznější chuť).

2. Špenátové lístky důkladně propláchněte a nechte okapat. Do pánvičky po piniích kápněte trochu oleje, rozehřejte ho, vsypte špenát a nechte ho asi tři minuty zavadnout. Osolte, opepřete a udržujte v teple.

3. Grilovací pánev potřete olejem a opečte na ní osolené a opepřené ryby, z každé strany tři až čtyři minuty. Můžete je také ogrilovat na mřížce přímo v troubě. Podávejte na ‚podestýlce‘ ze špenátu, pinií a citronu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář