Nezvyklý, ale o to zajímavější způsob zapékání masa rovnou i s přílohou. Je to skoro bez práce a výsledkek vás oslní.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Vymastěte zapékací fomu o objemu 1,8 l.
Brambory tři minuty povařte v osolené vodě, slijte a zakápněte trochou oleje, aby se plátky neslepovaly.
Brokolici přelijte na cedníku vařící vodou a ihned propláchněte studenou. Zelenina tak zkřehne, ale zachová si krásnou barvu.
V kastrolu rozehřejte olej, zaprašte ho moukou a zalijte studeným mlékem. Pořádně míchejte, aby se netvořily žmolky.
Po dvou minutách stáhněte z ohně, vsypte brokolici, kousky rybího masa, petrželku a citronovou kůru. Osolte, opepřete a promíchejte.
Přesuňte do zapékací mísy, pokryjte plátky brambor, opepřete a zapékejte půl hodiny (dozlatova).
Komentáře
Vynikající a přesto jednoduchý recept. Použila jsem pouze 1 druh ryby - pstruha lososovitého - výborné. Skvělé, když hledáte novou variantu jídla s rybou:-)