0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečená ryba

Zapečená ryba

4.5 / 5. Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1809 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 180 g
Tuky 57 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nezvyklý, ale o to zajímavější způsob zapékání masa rovnou i s přílohou. Je to skoro bez práce a výsledkek vás oslní.

Suroviny

brambory 450 g
pevné, oloupané a nakrájené na tenké plátky
olivový olej 1 PL
a trochu na zakapání
brokolice 200 g
rozebrané na co nejmenší růžičky
mouka pšeničná hladká 50 g
mléko 600 ml
odtučněné
losos 250 g
filet bez kůže
treska 250 g
bez kůže
petrželka 3 PL
nasekaná
citronová kůra 1 ks
jemně nastrouhaná
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Vymastěte zapékací fomu o objemu 1,8 l.

2

Brambory tři minuty povařte v osolené vodě, slijte a zakápněte trochou oleje, aby se plátky neslepovaly.

3

Brokolici přelijte na cedníku vařící vodou a ihned propláchněte studenou. Zelenina tak zkřehne, ale zachová si krásnou barvu.

4

V kastrolu rozehřejte olej, zaprašte ho moukou a zalijte studeným mlékem. Pořádně míchejte, aby se netvořily žmolky.

5

Po dvou minutách stáhněte z ohně, vsypte brokolici, kousky rybího masa, petrželku a citronovou kůru. Osolte, opepřete a promíchejte.

6

Přesuňte do zapékací mísy, pokryjte plátky brambor, opepřete a zapékejte půl hodiny (dozlatova).

Související články

Jak provonět ryby
  • Tipy a triky

Jak provonět ryby

Rybu napřed vykuchejte a vykostěte od hřbetu, nebo klasicky.   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Anonym

Ahoj labužníci, vyzkoušeli jsme tento recept a velice jsme si pochutnali. Ale myslím si, že lahodnější by bylo brambory zvlášť opéci. Takhle to bylo trochu rozplizlé. Přesto bezva dobrota. Možná bude stačit to příště péci ve více rozpálené troubě a brambůrky mi budou trochu křupat:-).

Anonym

Tak tento recept dělám i s kuřecím masem a je to fakt super - miluje to celá široká rodina.

Anonym

Vynikající a přesto jednoduchý recept. Použila jsem pouze 1 druh ryby - pstruha lososovitého - výborné. Skvělé, když hledáte novou variantu jídla s rybou:-)

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit