Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečená ryba
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 37
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1809 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 180 g
Tuky 57 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nezvyklý, ale o to zajímavější způsob zapékání masa rovnou i s přílohou. Zapečená ryba s bramborami a brokolicí je skvělou večeří především po náročném dni – plné živin a téměř bez práce! Navíc výsledek vás naprosto oslní.

Související recepty

Suroviny

pevné, oloupané a nakrájené na tenké plátky
olivový olej 1 PL
+ trochu na zakapání
rozebrané na co nejmenší růžičky
mléko 600 ml
odtučněné
losos 250 g
filet bez kůže
treska 250 g
bez kůže
petrželka 3 PL
nasekaná
jemně nastrouhaná z 1/2 citronu
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Vymastěte zapékací fomu o objemu 1,8 l.

2

Brambory tři minuty povařte v osolené vodě, slijte a zakápněte trochou oleje, aby se plátky neslepovaly.

3

Brokolici přelijte na cedníku vařící vodou a ihned propláchněte studenou. Zelenina tak zkřehne, ale zachová si krásnou barvu.

4

V kastrolu rozehřejte olej, zaprašte ho moukou a zalijte studeným mlékem. Pořádně míchejte, aby se netvořily žmolky.

5

Po dvou minutách stáhněte z ohně, vsypte brokolici, kousky rybího masa, petrželku a citronovou kůru. Osolte, opepřete a promíchejte.

6

Přesuňte do zapékací mísy, pokryjte plátky brambor, opepřete a zapékejte půl hodiny (dozlatova).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

20.10.2014 11:19

Vynikající a přesto jednoduchý recept. Použila jsem pouze 1 druh ryby - pstruha lososovitého - výborné. Skvělé, když hledáte novou variantu jídla s rybou:-)

19.02.2008 11:06
Tak tento recept dělám i s kuřecím masem a je to fakt super - miluje to celá široká rodina.
31.08.2007 10:07
Recept se nachází v č.2/05, str.15
11.06.2006 14:14
Ahoj labužníci, vyzkoušeli jsme tento recept a velice jsme si pochutnali. Ale myslím si, že lahodnější by bylo brambory zvlášť opéci. Takhle to bylo trochu rozplizlé. Přesto bezva dobrota. Možná bude stačit to příště péci ve více rozpálené troubě a brambůrky mi budou trochu křupat:-).

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...