Zapečená ryba

Zapečená ryba

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1299 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 180 g
Tuky 27 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nezvyklý, ale o to zajímavější způsob zapékání s přílohou

Suroviny

brambory 450 g
pevné, oloupané a nakrájené na tenké plátky
olivový olej 1 PL
a trochu na zakapání
brokolice 200 g
rozebrané na co nejmenší kousky
mouka pšeničná hladká 50 g
mléko 600 ml
odtučněné
250 g
filé z lososa bez kůže
treska 250 g
bez kůže
petrželka 3 PL
nasekaná
citronová kůra 1 ks
jemně nastrouhaná
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Vymastěte zapékací fomu o objemu 1,8 l. Brambory tři minuty povařte v osolené vodě, slijte a zakápněte trochou oleje, aby se plátky neslepovaly.

2. Brokolici přelijte na cedníku vařící vodou a ihned propláchněte studenou. Zelenina tak zkřehne, ale zachová si krásnou barvu.

3. V kastrolu rozehřejte olej, zaprašte ho moukou a zalijte studeným mlékem. Pořádně míchejte, aby se netvořily žmolky. Po dvou minutách stáhněte z ohně, vsypte brokolici, kousky rybího masa, petrželku a citronovou kůru. Osolte, opepřete a promíchejte.

4. Přesuňte do zapékací mísy, pokryjte plátky brambor, opepřete a zapékejte půl hodiny (dozlatova).

Komentáře

Anonym

Ahoj labužníci, vyzkoušeli jsme tento recept a velice jsme si pochutnali. Ale myslím si, že lahodnější by bylo brambory zvlášť opéci. Takhle to bylo trochu rozplizlé. Přesto bezva dobrota. Možná bude stačit to příště péci ve více rozpálené troubě a brambůrky mi budou trochu křupat:-).

Anonym

Tak tento recept dělám i s kuřecím masem a je to fakt super - miluje to celá široká rodina.

Anonym

Vynikající a přesto jednoduchý recept. Použila jsem pouze 1 druh ryby - pstruha lososovitého - výborné. Skvělé, když hledáte novou variantu jídla s rybou:-)

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit