Zapečená ryba

Zapečená ryba

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (22)
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1809 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 180 g
Tuky 57 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nezvyklý, ale o to zajímavější způsob zapékání masa rovnou i s přílohou. Je to skoro bez práce a výsledkek vás oslní.

Suroviny

brambory 450 g
pevné, oloupané a nakrájené na tenké plátky
olivový olej 1 PL
a trochu na zakapání
brokolice 200 g
rozebrané na co nejmenší růžičky
mouka pšeničná hladká 50 g
mléko 600 ml
odtučněné
losos 250 g
filet bez kůže
treska 250 g
bez kůže
petrželka 3 PL
nasekaná
citronová kůra 1 ks
jemně nastrouhaná
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

1 Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Vymastěte zapékací fomu o objemu 1,8 l. Brambory tři minuty povařte v osolené vodě, slijte a zakápněte trochou oleje, aby se plátky neslepovaly.

2 Brokolici přelijte na cedníku vařící vodou a ihned propláchněte studenou. Zelenina tak zkřehne, ale zachová si krásnou barvu.

3 V kastrolu rozehřejte olej, zaprašte ho moukou a zalijte studeným mlékem. Pořádně míchejte, aby se netvořily žmolky. Po dvou minutách stáhněte z ohně, vsypte brokolici, kousky rybího masa, petrželku a citronovou kůru. Osolte, opepřete a promíchejte.

4 Přesuňte do zapékací mísy, pokryjte plátky brambor, opepřete a zapékejte půl hodiny (dozlatova).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Anonym

Ahoj labužníci, vyzkoušeli jsme tento recept a velice jsme si pochutnali. Ale myslím si, že lahodnější by bylo brambory zvlášť opéci. Takhle to bylo trochu rozplizlé. Přesto bezva dobrota. Možná bude stačit to příště péci ve více rozpálené troubě a brambůrky mi budou trochu křupat:-).

Anonym

Tak tento recept dělám i s kuřecím masem a je to fakt super - miluje to celá široká rodina.

Anonym

Vynikající a přesto jednoduchý recept. Použila jsem pouze 1 druh ryby - pstruha lososovitého - výborné. Skvělé, když hledáte novou variantu jídla s rybou:-)

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit