Smažené hovězí po čínsku s kešu

Smažené hovězí po čínsku s kešu

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1149 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 45 g
Tuky 66 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava rychlejší než cesta do čínského bistra. Do dvaceti minut jíte!

Suroviny

sójová omáčka 2 PL
sherry 3 PL
nebo portské
cukr 1 ČL
slunečnicový olej 2 PL
cibule červená 1 ks
na kolečka
hovězí maso 300 g
na steak - roštěná, biftek, na tenké proužky
brokolice 300 g
růžičky
kešú 25 g
pražené
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
chilli sušené
na dochucení

1 První tři přísady smíchejte v misce se dvěma lžícemi vody.

2 Olej rozpalte ve velké pánvi či woku, vsypte cibuli i nakrájené hovězí a za stálého míchání maso lehce opečte. Přesuňte na talíř.

3 Na pánev vsypte brokolici s oříšky a míchejte, minutu smažte, pak přilijte směs z misky. Uveďte do varu, přikryjte a mírně vařte pět minut, až brokolice zkřehne. Dochuťte.

4 Přidejte maso s cibulí, krátce prohřejte. Podávejte s nudlemi či rýží.
 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit