Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažené hovězí po čínsku s kešu

Smažené hovězí po čínsku s kešu

4.2/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1149 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 45 g
Tuky 66 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava rychlejší než cesta do čínského bistra. Do dvaceti minut jíte!

Suroviny

sójová omáčka 2 PL
nebo portské
cukr 1 ČL
slunečnicový olej 2 PL
na kolečka
na steak - roštěná, biftek, na tenké proužky
růžičky
kešú 25 g
pražené
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
chilli sušené
na dochucení

Postup

1

První tři přísady smíchejte v misce se dvěma lžícemi vody.

2

Olej rozpalte ve velké pánvi či woku, vsypte cibuli i nakrájené hovězí a za stálého míchání maso lehce opečte. Přesuňte na talíř.

3

Na pánev vsypte brokolici s oříšky a míchejte, minutu smažte, pak přilijte směs z misky. Uveďte do varu, přikryjte a mírně vařte pět minut, až brokolice zkřehne. Dochuťte.

4

Přidejte maso s cibulí, krátce prohřejte. Podávejte s nudlemi či rýží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...