Příprava rychlejší než cesta do čínského bistra. Do dvaceti minut jíte!
Suroviny
sójová omáčka
2
PL
sherry
3
PL
nebo portské
cukr
1
ČL
slunečnicový olej
2
PL
cibule červená
1
ks
na kolečka
hovězí maso
300
g
na steak - roštěná, biftek, na tenké proužky
brokolice
300
g
růžičky
kešú
25
g
pražené
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
chilli sušené
na dochucení
Postup
1
První tři přísady smíchejte v misce se dvěma lžícemi vody.
2
Olej rozpalte ve velké pánvi či woku, vsypte cibuli i nakrájené hovězí a za stálého míchání maso lehce opečte. Přesuňte na talíř.
3
Na pánev vsypte brokolici s oříšky a míchejte, minutu smažte, pak přilijte směs z misky. Uveďte do varu, přikryjte a mírně vařte pět minut, až brokolice zkřehne. Dochuťte.
4
Přidejte maso s cibulí, krátce prohřejte. Podávejte s nudlemi či rýží.