0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažené hovězí po čínsku s kešu

Smažené hovězí po čínsku s kešu

4 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1149 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 45 g
Tuky 66 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava rychlejší než cesta do čínského bistra. Do dvaceti minut jíte!

Suroviny

sójová omáčka 2 PL
sherry 3 PL
nebo portské
cukr 1 ČL
slunečnicový olej 2 PL
cibule červená 1 ks
na kolečka
hovězí maso 300 g
na steak - roštěná, biftek, na tenké proužky
brokolice 300 g
růžičky
kešú 25 g
pražené
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
chilli sušené
na dochucení

1 První tři přísady smíchejte v misce se dvěma lžícemi vody.

2 Olej rozpalte ve velké pánvi či woku, vsypte cibuli i nakrájené hovězí a za stálého míchání maso lehce opečte. Přesuňte na talíř.

3 Na pánev vsypte brokolici s oříšky a míchejte, minutu smažte, pak přilijte směs z misky. Uveďte do varu, přikryjte a mírně vařte pět minut, až brokolice zkřehne. Dochuťte.

4 Přidejte maso s cibulí, krátce prohřejte. Podávejte s nudlemi či rýží.
 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit