0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketová palačinka s uzeným lososem

Cuketová palačinka s uzeným lososem

4 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2251 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 88 g
Tuky 166 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dopřejte si luxusní zdravou snídani, brunch nebo večeři!

Suroviny

mléko 300 ml
smetana ke šlehání 70 ml
sůl mořská
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 100 g
baby cuketa 6 ks
zelená
máslo 20 g
uzený losos 200 g
Na omáčku
mascarpone 200 g
kopr 1 PL
nasekaný
citronová štáva 1 PL

1 Promíchejte mléko, smetanu, špetku soli a vejce. Zašlehejte postupně tolik mouky, až vznikne řídké těstíčko, které pomalu stéká z metel.

2 Pomocí škrabky na brambory vytvořte z cuket dlouhé tenké plátky. Rozehřejte nepřilnavou pánev a potřete ji máslem. Rozložte na ni pár cuketových plátků a opékejte, až změknou. Zalijte dvěma lžícemi palačinkového těsta a opékejte asi půl minuty až minutu z každé strany dozlatova. Přesuňte na talíř a uchovejte horké. Ze zbývajících surovin připravte další palačinky.

3 Na omáčku dobře promíchejte mascarpone, kopr a citronovou šťávu, podle chuti osolte. Při podávání navršte na každou palačinku trochu omáčky a obložte kousky uzeného lososa.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit