Italskou cuketovou polévku můžete doplnit ještě listovým salátem a podávat jako lehký oběd nebo večeři. Nás v redakci tahle jednoduchá polévka nadchla a od focení jsme si ji vařili už několikrát! Je rychle hotová, krémová a prostě skvělá!
Suroviny
Postup
Na středním plameni rozehřejte ve větším hrnci olivový olej.
Opékejte na něm česnek, bazalku a osolenou cuketu pomalu 10 minut, až cukety lehce zezlátnou a změknou.
Opepřete bílým pepřem, zalijte vývarem a vařte 8 minut. Potom sejměte z ohně a tři čtvrtiny polévky rozmixujte dohladka.
Rozmixovanou směs vraťte zpátky do hrnce a vmíchejte smetanu, petrželku a parmazán. Osolte podle chuti.
Při podávání rozdělte polévku do misek či talířů a ozdobte čerstvě mletým pepřem a posypte parmazánem. Zvlášť podávejte opečený chléb.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(45 receptů )
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů )
- 30 receptů na snadná vegetariánská jídla, která v létě oceníte(33 receptů )
- Cuketová polévka – rychlé letní jídlo mnoha chutí a podob(10 receptů )
- Světová chuť cukety: Originální cuketová jídla z různých koutů světa(24 receptů )
- 30 italských receptů do 30 minut: Rychlá rodinná jídla, se kterými zazáříte (36 receptů )
Komentáře
Je skvělá. Hned napoprvé jsem ale dělala vše krát 3,5, jelikož jsem potřebovala zpracovat čtyřlilovou cuketu (celá se mi nevešla do hrnce). Smetany jsem na to dala 215 ml, mohlo být i trochu víc, ale dobré je to i tak. My Češi máme tendenci dělat věci tučnější, než ve skutečnosti musí být. Doporučuji i lidem, co cuketu nemají rádi.
Je opravdu moc dobrá, smetany může být klidně více (chutná i s rostlinnou alternativou) :-) Neměla jsem petrželku nať, tak jsem použila petržel kořen, nakrájený na kostičky, a vařila společně 8 minut. Jenom bych podotkla, že opékat bazalku na pánvi je škoda, ztratí chuť i vůni, lepší ji přidat ke konci vaření a pak vše pomixovat. Oleje mohlo být trošku méně, ale kvalitním verzím se nebráním. Nedoporučuji však používat kokosový tuk (jedině ten dezodorizovaný), jinak je tam nepříjemně cítit.
Děkuji za inspiraci!
Výborná polévka!!!
Je opravdu skvělá a poměrně rychlá :) A taky jsem dala celý kelímek smetany.
Výborná polévka! Taky dávám celý kelímek smetany..
Vynikající !
Je vynikající a chuťově ji výborně doplní i nakrájené, osmahnuté rajče :)
Nejlepší polévka, děláme jí pravidelně s malou úpravou a to že jí rozmixuji úplně do hladka a smetany na kilo cuket dávám celý kelímek. Všem moc doporučuji vyzkoušet. I kamarádky, které nejí cukety si na ní moc pochutnaly.
Výborná !!!