0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Italská cuketová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 323
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1267 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 78 g
Tuky 75 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Doplnit ji můžete ještě listovým salátem a podávat jako lehký oběd nebo večeři. Nás v redakci nadchla a od focení jsme si vařili už několikrát!

Suroviny

olivový olej panenský 60 ml
česnek 1 PL
nadrobno nasekaný
bazalka 1 hrst
nasekané lístky
sůl mořská
pepř bílý
mletý
vývar kuřecí 750 ml
nebo zeleninový
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
strouhaný + další k podávání
K podávání
chleba bílý
křupavý
pepř barevný
čerstvě mletý

Postup

1

Na středním plameni rozehřejte ve větším hrnci olivový olej.

2

Opékejte na něm česnek, bazalku a osolenou cuketu pomalu 10 minut, až cukety lehce zezlátnou a změknou.

3

Opepřete bílým pepřem, zalijte vývarem a vařte 8 minut. Potom sejměte z ohně a tři čtvrtiny polévky rozmixujte dohladka.

4

Rozmixovanou směs vraťte zpátky do hrnce a vmíchejte smetanu, petrželku a parmazán. Osolte podle chuti.

5

Při podávání rozdělte polévku do misek či talířů a ozdobte čerstvě mletým pepřem a posypte parmazánem.

Zvlášť podávejte opečený chléb.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Komentáře

Miroslav Vlasaty

Výborná !!!

Anonym

Nejlepší polévka, děláme jí pravidelně s malou úpravou a to že jí rozmixuji úplně do hladka a smetany na kilo cuket dávám celý kelímek. Všem moc doporučuji vyzkoušet. I kamarádky, které nejí cukety si na ní moc pochutnaly.

Anonym

Je vynikající a chuťově ji výborně doplní i nakrájené, osmahnuté rajče :)

Simona Smidová

Vynikající !

Andrea Guryčová

Výborná polévka! Taky dávám celý kelímek smetany..

Resul Klara Bilgin

Je opravdu skvělá a poměrně rychlá :) A taky jsem dala celý kelímek smetany.

Michaela Sýkorová

Výborná polévka!!!

Lucie Topičová

Je opravdu moc dobrá, smetany může být klidně více (chutná i s rostlinnou alternativou) :-) Neměla jsem petrželku nať, tak jsem použila petržel kořen, nakrájený na kostičky, a vařila společně 8 minut. Jenom bych podotkla, že opékat bazalku na pánvi je škoda, ztratí chuť i vůni, lepší ji přidat ke konci vaření a pak vše pomixovat. Oleje mohlo být trošku méně, ale kvalitním verzím se nebráním. Nedoporučuji však používat kokosový tuk (jedině ten dezodorizovaný), jinak je tam nepříjemně cítit.
Děkuji za inspiraci!

Johana Kühnelová

Je skvělá. Hned napoprvé jsem ale dělala vše krát 3,5, jelikož jsem potřebovala zpracovat čtyřlilovou cuketu (celá se mi nevešla do hrnce). Smetany jsem na to dala 215 ml, mohlo být i trochu víc, ale dobré je to i tak. My Češi máme tendenci dělat věci tučnější, než ve skutečnosti musí být. Doporučuji i lidem, co cuketu nemají rádi.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč