0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketová polévka s gorgonzolou

Cuketová polévka s gorgonzolou

4 / 5. Počet hodnocení: 100
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1077 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 96 g
Tuky 49 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná krémová polévka s modrým sýrem zasytí i zahřeje.

Suroviny

olivový olej 2 PL
máslo 1 PL
cibule 1 ks
velká
cuketa 900 g
oregano 3 ČL
sušené
sůl
pepř
vývar kuřecí 600 ml
nebo zeleninový vývar
oregano
čerstvé, na ozdobu

Postup

1

Dvě lžíce olivového oleje rozehřejte ve velkém hrnci, přidejte lžíci másla a jednu velkou cibuli nakrájenou najemno; opékejte 5 minut.

2

Přisypte 900 g cuket, nakrájených na tenká kolečka, a 3 lžičky sušeného oregana; osolte, opepřete a za pravidelného míchání opékejte 15 minut.

3

Přilijte 500–600 ml kuřecího vývaru, přiveďte k varu, zmírněte plamen a pod pokličkou povařte půl hodiny.

4

Polévku těsně před koncem vaření promixujte tyčovým mixérem, případně zřeďte vývarem, vmíchejte 120 g gorgonzoly a nechte ji rozpustit. Podle chuti osolte a ozdobte čerstvým oreganem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč