0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketová polévka s gorgonzolou

Cuketová polévka s gorgonzolou

3.8 / 5. Počet hodnocení: 99
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1077 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 96 g
Tuky 49 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná krémová polévka s modrým sýrem zasytí i zahřeje.

Suroviny

olivový olej 2 PL
máslo 1 PL
cibule 1 ks
velká
cuketa 900 g
oregano 3 ČL
sušené
sůl
pepř
vývar kuřecí 600 ml
nebo zeleninový vývar
gorgonzola 120 g
oregano
čerstvé, na ozdobu

Postup

1

Dvě lžíce olivového oleje rozehřejte ve velkém hrnci, přidejte lžíci másla a jednu velkou cibuli nakrájenou najemno; opékejte 5 minut.

2

Přisypte 900 g cuket, nakrájených na tenká kolečka, a 3 lžičky sušeného oregana; osolte, opepřete a za pravidelného míchání opékejte 15 minut.

3

Přilijte 500–600 ml kuřecího vývaru, přiveďte k varu, zmírněte plamen a pod pokličkou povařte půl hodiny.

4

Polévku těsně před koncem vaření promixujte tyčovým mixérem, případně zřeďte vývarem, vmíchejte 120 g gorgonzoly a nechte ji rozpustit. Podle chuti osolte a ozdobte čerstvým oreganem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit