Lahodná krémová polévka s modrým sýrem zasytí i zahřeje.
Suroviny
olivový olej
2
PL
máslo
1
PL
cibule
1
ks
velká
cuketa
900
g
oregano
3
ČL
sušené
sůl
pepř
vývar kuřecí
600
ml
nebo zeleninový vývar
gorgonzola
120
g
oregano
čerstvé, na ozdobu
Postup
1
Dvě lžíce olivového oleje rozehřejte ve velkém hrnci, přidejte lžíci másla a jednu velkou cibuli nakrájenou najemno; opékejte 5 minut.
2
Přisypte 900 g cuket, nakrájených na tenká kolečka, a 3 lžičky sušeného oregana; osolte, opepřete a za pravidelného míchání opékejte 15 minut.
3
Přilijte 500–600 ml kuřecího vývaru, přiveďte k varu, zmírněte plamen a pod pokličkou povařte půl hodiny.
4
Polévku těsně před koncem vaření promixujte tyčovým mixérem, případně zřeďte vývarem, vmíchejte 120 g gorgonzoly a nechte ji rozpustit. Podle chuti osolte a ozdobte čerstvým oreganem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(45 receptů )
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů )
- Cuketová polévka – rychlé letní jídlo mnoha chutí a podob(10 receptů )