Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s rukolou, chřestem a sušenou šunkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6128 kcal
Bílkoviny 509 g
Sacharidy 292 g
Tuky 323 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát inspirovaný francouzskou gastronomií vám učaruje jednoduchostí, promyšlenými kontrasty textur i vyladěním chutí. Prim v něm přitom hrají pouze 4 suroviny – zelený chřest, sušená šunka, bílé fazole, křupavé krutony. Ovšem bylinková zálivka je oním pomyslným esem v rukávu, které vše dokonale propojí. 

Suroviny

bageta ½ ks
olivový olej
na zakápnutí
sůl vločková
rukola 125 g
1 vanička
1 konzerva – slitá a propláchnutá
sušená šunka 10 plátků
savojská nebo prosciutto
Na zálivku
petrželka 1 hrst
hladkolistá
parmazán ¼ hrnku
nastrouhaný
vinný ocet bílý ¼ hrnku
hořčice dijonská 1 PL
med 1 PL
česnek 1 stroužek
oloupaný
olivový olej panenský ½ hrnku
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Bagetu natrhejte, rozložte na plech, zakápněte olivovým olejem, posypte vločkovou solí a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova, zhruba 10–15 minut.

2

Chřest očistěte (odlámejte zdřevnatělé konce) a krátce povařte v osolené vodě, aby zůstal na skus. Zchlaď te jej v ledové vodě a nechte okapat. 

3

Na zálivku promixujte všechny ingredience tyčovým mixérem.

4

Na servírovací mísu rozložte rukolu, fazole, chřest, přelijte zálivkou a ozdobte šunkou a opečenou bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...