0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s rukolou, chřestem a sušenou šunkou

Salát s rukolou, chřestem a sušenou šunkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s rukolou, chřestem a sušenou šunkou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6128 kcal
Bílkoviny 509 g
Sacharidy 292 g
Tuky 323 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát inspirovaný francouzskou gastronomií vám učaruje jednoduchostí, promyšlenými kontrasty textur i vyladěním chutí. Prim v něm přitom hrají pouze 4 suroviny – zelený chřest, sušená šunka, bílé fazole, křupavé krutony. Ovšem bylinková zálivka je oním pomyslným esem v rukávu, které vše dokonale propojí. 

Suroviny

bageta 0.5 ks
olivový olej
na zakápnutí
sůl vločková
chřest zelený 1 svazek
rukola 125 g
1 vanička
fazole bílé 400 g
1 konzerva – slitá a propláchnutá
sušená šunka 10 plátků
savojská nebo prosciutto
Na zálivku
petrželka 1 hrst
hladkolistá
parmazán 0.25 hrnku
nastrouhaný
vinný ocet bílý 0.25 hrnku
hořčice dijonská 1 PL
med 1 PL
česnek 1 stroužek
oloupaný
olivový olej panenský 0.5 hrnku
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Bagetu natrhejte, rozložte na plech, zakápněte olivovým olejem, posypte vločkovou solí a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova, zhruba 10–15 minut.

2

Chřest očistěte (odlámejte zdřevnatělé konce) a krátce povařte v osolené vodě, aby zůstal na skus. Zchlaď te jej v ledové vodě a nechte okapat. 

3

Na zálivku promixujte všechny ingredience tyčovým mixérem.

4

Na servírovací mísu rozložte rukolu, fazole, chřest, přelijte zálivkou a ozdobte šunkou a opečenou bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit