Salát inspirovaný francouzskou gastronomií vám učaruje jednoduchostí, promyšlenými kontrasty textur i vyladěním chutí. Prim v něm přitom hrají pouze 4 suroviny – zelený chřest, sušená šunka, bílé fazole, křupavé krutony. Ovšem bylinková zálivka je oním pomyslným esem v rukávu, které vše dokonale propojí.
Suroviny
Postup
Bagetu natrhejte, rozložte na plech, zakápněte olivovým olejem, posypte vločkovou solí a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova, zhruba 10–15 minut.
Chřest očistěte (odlámejte zdřevnatělé konce) a krátce povařte v osolené vodě, aby zůstal na skus. Zchlaď te jej v ledové vodě a nechte okapat.
Na zálivku promixujte všechny ingredience tyčovým mixérem.
Na servírovací mísu rozložte rukolu, fazole, chřest, přelijte zálivkou a ozdobte šunkou a opečenou bagetou.