Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1478 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 80 g
Tuky 90 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Skvělý salát z brambor, fazolek a černých oliv podávejte nejlépe se sklenkou bílého vína.

Suroviny

fazolky zelené 140 g
nové, na plátky
vejce 4 ks
vypeckované
rajče 250 g
třešňová, rozpůlená
little gem salát 2 ks
lze nahradit půlkou ledového, rozdělené na lískty, nebo natrhané
sůl
pepř
Na zálivku
hořčice dijonská 1 PL
lze nahradit pikantní hrubozrnnou
1 PL
červenný vinný ocet
olivový olej 3 PL

Postup

1
1 V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vsypte fazolky. Vařte tři až čtyři minuty, vylovte děrovanou lžící na cedník a zchlaďte studenou vodou. Do vody vsypte brambory a vařte je deset minut doměkka. Mezitím vložte celá vejce do kastrůlku s vroucí osolenou vodou, vařte osm minut, pak je slijte a zchlaďte.

2 Všechny přísady na zálivku prošlehejte ve velké míse. Vmíchejte fazolky, brambory, olivy a rajčata a salátové lístky. Vejce oloupejte, rozpulte a položte na salát, osolte a opepřete.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...