Skvělý salát z brambor, fazolek a černých oliv podávejte nejlépe se sklenkou bílého vína.
Suroviny
fazolky zelené
140
g
brambory
300
g
nové, na plátky
vejce
4
ks
olivy černé
1
hrst
vypeckované
rajče
250
g
třešňová, rozpůlená
little gem salát
2
ks
lze nahradit půlkou ledového, rozdělené na lískty, nebo natrhané
sůl
pepř
Na zálivku
hořčice dijonská
1
PL
lze nahradit pikantní hrubozrnnou
1
PL
červenný vinný ocet
olivový olej
3
PL
1 V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vsypte fazolky. Vařte tři až čtyři minuty, vylovte děrovanou lžící na cedník a zchlaďte studenou vodou. Do vody vsypte brambory a vařte je deset minut doměkka. Mezitím vložte celá vejce do kastrůlku s vroucí osolenou vodou, vařte osm minut, pak je slijte a zchlaďte.
2 Všechny přísady na zálivku prošlehejte ve velké míse. Vmíchejte fazolky, brambory, olivy a rajčata a salátové lístky. Vejce oloupejte, rozpulte a položte na salát, osolte a opepřete.
2 Všechny přísady na zálivku prošlehejte ve velké míse. Vmíchejte fazolky, brambory, olivy a rajčata a salátové lístky. Vejce oloupejte, rozpulte a položte na salát, osolte a opepřete.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zdravě a lehce: 40 skvělých salátů na každý den(40 receptů)