Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí játra s chorizem & brambory

Sváteční oběd nebo večeře, která by obstála i v luxusním podniku, a přitom je příprava tohohle pokrmu tak snadná a rychlá!

Vydání: 2019/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1 osobu
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Opékání 0:10
Maso

Ingredience

    • 1 lžička másla
    • 1 malá šalotka, nakrájená nadrobno
    • 80 g choriza, nejlépe typu určeného k tepelné úpravě, na kousky
    • 1 malý stroužek česneku, drcený
    • 150 g kuřecích jater, očištěných
    • cca 1 lžička brandy (viz Něco navíc)
    • 2–3 lžíce smetany ke šlehání
    • po hrstce nasekané hladkolisté petrželky a baby špenátu

    NA ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY

    • 150 g brambor
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • špetka mletého kmínu
    • 1 lžička másla
    • hrst baby špenátu

Příprava jídla

1 Oloupané brambory uvařte v osolené vodě s kmínem, pak je sceďte a rozšťouchejte s máslem. Přidejte špenát, promíchejte a ochuťte solí a pepřem.

Mezitím v pánvi rozehřejte máslo, až zpění, vsypte šalotku a 1–2 minuty míchejte, aby změkla. Přidejte chorizo a opékejte 4 minuty na středním ohni, aby pustilo trochu tuku, pak vsypte česnek. Pod chorizem zesilte oheň a vsypte kuřecí játra a minutu opékejte. Vlijte brandy, nechte krátce odpařit, přidejte smetanu, petrželku a baby špenát, pořádně osolte a opepřete, důkladně prohřejte a nechte krátce dojít v odstavené pánvi. Podávejte se šťouchanými bramborami.

NĚCO NAVÍC
Namísto brandy můžete použít i whisky jemnější chuti nebo o něco větší množství suchého sherry.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tuňákové placičky se salátkem

Poke bowl s krevetami

REKLAMA

Přidat komentář