Kuřecí játra s chorizem & brambory

Kuřecí játra s chorizem & brambory

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 866 kcal
Bílkoviny 57 g
Cukr 44 g
Tuky 48 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sváteční oběd nebo večeře, která by obstála i v luxusním podniku, a přitom je příprava tohohle pokrmu tak snadná a rychlá!

Suroviny

máslo 1 ČL
šalotka 1 ks
malá, nadrobno
chorizo 80 g
nejlépe typ určený k tepelné úpravě, na kousky
česnek 1 stroužek
malý, drcený
játra kuřecí 150 g
očištěná
brandy ČL
smetana ke šlehání 2 PL
petrželka 1 hrst
nasekaná
baby špenát 1 hrst
nasekaný
Na šťouchané brambory
brambory 150 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín 1 špetka
máslo 1 ČL
baby špenát 1 hrst

1 Oloupané brambory uvařte v osolené vodě s kmínem, pak je sceďte a rozšťouchejte s máslem. Přidejte špenát, promíchejte a ochuťte solí a pepřem.

Mezitím v pánvi rozehřejte máslo, až zpění, vsypte šalotku a 1–2 minuty míchejte, aby změkla. Přidejte chorizo a opékejte 4 minuty na středním ohni, aby pustilo trochu tuku, pak vsypte česnek. Pod chorizem zesilte oheň a vsypte kuřecí játra a minutu opékejte. Vlijte brandy, nechte krátce odpařit, přidejte smetanu, petrželku a baby špenát, pořádně osolte a opepřete, důkladně prohřejte a nechte krátce dojít v odstavené pánvi. Podávejte se šťouchanými bramborami.

NĚCO NAVÍC
Namísto brandy můžete použít i whisky jemnější chuti nebo o něco větší množství suchého sherry.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit