Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí játra s chorizem & brambory
Kuřecí játra s chorizem & brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí játra s chorizem & brambory

4.3/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 884 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 44 g
Tuky 48 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sváteční oběd nebo večeře, která by obstála i v luxusním podniku, a přitom je příprava tohohle pokrmu tak snadná a rychlá!

Související recepty

Suroviny

máslo 1 ČL
malá, nadrobno
nejlépe typ určený k tepelné úpravě, na kousky
česnek 1 stroužek
malý, drcený
očištěná
brandy 1 ČL
petrželka 1 hrst
nasekaná
nasekaný
petrželka hrst
nasekaná
Na šťouchané brambory
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín 1 špetka
máslo 1 ČL

Postup

1

Oloupané brambory uvařte v osolené vodě s kmínem, pak je sceďte a rozšťouchejte s máslem. Přidejte špenát, promíchejte a ochuťte solí a pepřem.

2

Mezitím v pánvi rozehřejte máslo, až zpění, vsypte šalotku a 1–2 minuty míchejte, aby změkla. Přidejte chorizo a opékejte 4 minuty na středním ohni, aby pustilo trochu tuku, pak vsypte česnek. Pod chorizem zesilte oheň a vsypte kuřecí játra a minutu opékejte. Vlijte brandy, nechte krátce odpařit, přidejte smetanu, petrželku a baby špenát, pořádně osolte a opepřete, důkladně prohřejte a nechte krátce dojít v odstavené pánvi. Podávejte se šťouchanými bramborami.

NĚCO NAVÍC
Namísto brandy můžete použít i whisky jemnější chuti nebo o něco větší množství suchého sherry.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín