Kuřecí játra s chorizem & brambory

Kuřecí játra s chorizem & brambory

3.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 866 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 44 g
Tuky 48 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sváteční oběd nebo večeře, která by obstála i v luxusním podniku, a přitom je příprava tohohle pokrmu tak snadná a rychlá!

Suroviny

máslo 1 ČL
šalotka 1 ks
malá, nadrobno
chorizo 80 g
nejlépe typ určený k tepelné úpravě, na kousky
česnek 1 stroužek
malý, drcený
játra kuřecí 150 g
očištěná
brandy ČL
smetana ke šlehání 2 PL
petrželka 1 hrst
nasekaná
baby špenát 1 hrst
nasekaný
Na šťouchané brambory
brambory 150 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín 1 špetka
máslo 1 ČL
baby špenát 1 hrst

1 Oloupané brambory uvařte v osolené vodě s kmínem, pak je sceďte a rozšťouchejte s máslem. Přidejte špenát, promíchejte a ochuťte solí a pepřem.

Mezitím v pánvi rozehřejte máslo, až zpění, vsypte šalotku a 1–2 minuty míchejte, aby změkla. Přidejte chorizo a opékejte 4 minuty na středním ohni, aby pustilo trochu tuku, pak vsypte česnek. Pod chorizem zesilte oheň a vsypte kuřecí játra a minutu opékejte. Vlijte brandy, nechte krátce odpařit, přidejte smetanu, petrželku a baby špenát, pořádně osolte a opepřete, důkladně prohřejte a nechte krátce dojít v odstavené pánvi. Podávejte se šťouchanými bramborami.

NĚCO NAVÍC
Namísto brandy můžete použít i whisky jemnější chuti nebo o něco větší množství suchého sherry.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit