Sváteční oběd nebo večeře, která by obstála i v luxusním podniku, a přitom je příprava tohohle pokrmu tak snadná a rychlá!
Suroviny
Postup
Oloupané brambory uvařte v osolené vodě s kmínem, pak je sceďte a rozšťouchejte s máslem. Přidejte špenát, promíchejte a ochuťte solí a pepřem.
Mezitím v pánvi rozehřejte máslo, až zpění, vsypte šalotku a 1–2 minuty míchejte, aby změkla. Přidejte chorizo a opékejte 4 minuty na středním ohni, aby pustilo trochu tuku, pak vsypte česnek. Pod chorizem zesilte oheň a vsypte kuřecí játra a minutu opékejte. Vlijte brandy, nechte krátce odpařit, přidejte smetanu, petrželku a baby špenát, pořádně osolte a opepřete, důkladně prohřejte a nechte krátce dojít v odstavené pánvi. Podávejte se šťouchanými bramborami.
NĚCO NAVÍC
Namísto brandy můžete použít i whisky jemnější chuti nebo o něco větší množství suchého sherry.