Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Těstoviny s Lučinou, houbami a špenátem

Těstoviny s Lučinou, houbami a špenátem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1783 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 221 g
Tuky 61 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny, jednoduchá jemná omáčka z oblíbené Lučiny, špenát, dozlatova osmahnuté žampiony a čerstvé bylinky... Stačí doslova pár surovin a můžete servírovat dokonalou večeři!

Suroviny

těstoviny 400 g
(fettuccine, tagliatelle, linguine, spaghetti)
máslo 2 PL
česnek 4 stroužek
pepř
na dochucení
sůl
na dochucení
bylinky
(bazalka, tymián, hladkolistá petrželka), nasekané
žampiony 450 g
na plátky
špenát 125 g
200 g
Lučina
bazalka
čerstvá, k podávání
petrželka
čerstvá, k podávání
citron
k podávání
pepř
čerstvě mletý, k podávání

1 Těstoviny uvařte podle návodu. Slijte a 1 hrnek slité tekutiny uchovejte.

2 Ve velké pánvi rozehřejte máslo, vhoďte česnek a opepřete. Za stálého míchání krátce opékejte, až se česnek rozvoní a začne jemně zlátnout. Přidejte houby, osolte, opepřete a opékejte zhruba 3 minuty. Pak přidejte nasekané bylinky a špenát a pokračujte ještě pár minut v opékání, dokud houby nezměknou a špenát nezavadne.

3 Do pánve přidejte uvařené těstoviny a promíchejte.

4 Vmíchejte Lučinu a ½ hrnku uchované tekutiny. Promíchejte a přidejte další tekutinu, pokud je třeba.

5 Rozdělte na talíře, posypte čerstvými bylinkami a podávejte s klínky citronu.

Obchod Apetit