Těstoviny, jednoduchá jemná omáčka z oblíbené Lučiny, špenát, dozlatova osmahnuté žampiony a čerstvé bylinky... Stačí doslova pár surovin a můžete servírovat dokonalou večeři!
Suroviny
Postup
Těstoviny uvařte podle návodu. Slijte a 1 hrnek slité tekutiny uchovejte.
Ve velké pánvi rozehřejte máslo, vhoďte česnek a opepřete. Za stálého míchání krátce opékejte, až se česnek rozvoní a začne jemně zlátnout. Přidejte houby, osolte, opepřete a opékejte zhruba 3 minuty. Pak přidejte nasekané bylinky a špenát a pokračujte ještě pár minut v opékání, dokud houby nezměknou a špenát nezavadne.
Do pánve přidejte uvařené těstoviny a promíchejte.
Vmíchejte Lučinu a ½ hrnku uchované tekutiny. Promíchejte a přidejte další tekutinu, pokud je třeba.
Rozdělte na talíře, posypte čerstvými bylinkami a podávejte s klínky citronu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )