Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s Lučinou, houbami a špenátem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 61
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1783 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 221 g
Tuky 61 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny, jednoduchá jemná omáčka z oblíbené Lučiny, špenát, dozlatova osmahnuté žampiony a čerstvé bylinky... Stačí doslova pár surovin a můžete servírovat dokonalou večeři!

Suroviny

těstoviny 400 g
(fettuccine, tagliatelle, linguine, spaghetti)
česnek 4 stroužek
pepř
na dochucení
sůl
na dochucení
bylinky
(bazalka, tymián, hladkolistá petrželka), nasekané
na plátky
200 g
Lučina
bazalka
čerstvá, k podávání
petrželka
čerstvá, k podávání
k podávání
pepř
čerstvě mletý, k podávání

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu. Slijte a 1 hrnek slité tekutiny uchovejte.

2

Ve velké pánvi rozehřejte máslo, vhoďte česnek a opepřete. Za stálého míchání krátce opékejte, až se česnek rozvoní a začne jemně zlátnout. Přidejte houby, osolte, opepřete a opékejte zhruba 3 minuty. Pak přidejte nasekané bylinky a špenát a pokračujte ještě pár minut v opékání, dokud houby nezměknou a špenát nezavadne.

příprava těstovin

3

Do pánve přidejte uvařené těstoviny a promíchejte.

4

Vmíchejte Lučinu a ½ hrnku uchované tekutiny. Promíchejte a přidejte další tekutinu, pokud je třeba.

5

Rozdělte na talíře, posypte čerstvými bylinkami a podávejte s klínky citronu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích: