
Těstoviny sýr & pepř
Jednoduché a chutné zároveň!
Ingredience
- 250 g špaget nebo bucatini
- mořská sůl
- 60 g másla, nakrájeného na kostky a změklého
- 85 g sýra grana padano, strouhaného
- 2 zarovnané lžičky čerstvě drceného pepře (ideálně použijte hmoždíř) + další na ozdobení
- 2 lžíce ovčího sýra pecorino romano, strouhaného
- 1 malý biocitron
- kvalitní panenský olivový olej na pokapání
- případně bazalka na ozdobení
Příprava jídla
1 Těstoviny dejte vařit do řádně osolené vroucí vody, ale vařte je o 2 minuty kratší dobu, než je uvedeno na obalu, tedy asi tak 8–10 minut. Pak sceďte, ale hrnek vody z vaření dejte stranou.
2 Scezené těstoviny dejte do široké pánve o průměru asi 30 cm. Přidejte máslo a 125 ml vody z vaření. Na středním plameni přiveďte k varu. (Máslo se škrobem uvolněným z těstovin vytvoří omáčku, která zabrání sýru, aby se srazil.)
3 Ztlumte a přidejte grana padano a drcený pepř. Kleštěmi promíchejte těstoviny s omáčkou a zahřívejte za stálého opatrného promíchávání 1 minutu, až se sýr rozpustí a omáčka trochu zhoustne.
4 Sundejte ze sporáku a vmíchejte pecorino. Posypte strouhanou citronovou kůrou. Pokud jsou těstoviny příliš suché, přidejte ještě trochu vody z vaření.
5 Rozdělte na talíře a pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou. Poprašte trochou pepře, případně ozdobte bazalkou, a ihned podávejte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Jan Čečrdle
25. Duben 2015 20:12