Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny sýr & pepř

Jednoduché a chutné zároveň!

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3-4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 250 g špaget nebo bucatini 
    • mořská sůl
    • 60 g másla, nakrájeného na kostky a změklého
    • 85 g sýra grana padano, strouhaného 
    • 2 zarovnané lžičky čerstvě drceného pepře (ideálně použijte hmoždíř) + další na ozdobení
    • 2 lžíce ovčího sýra pecorino romano, strouhaného
    • 1 malý biocitron
    • kvalitní panenský olivový olej na pokapání
    • případně bazalka na ozdobení

Příprava jídla

1 Těstoviny dejte vařit do řádně osolené vroucí vody, ale vařte je o 2 minuty kratší dobu, než je uvedeno na obalu, tedy asi tak 8–10 minut. Pak sceďte, ale hrnek vody z vaření dejte stranou.

2 Scezené těstoviny dejte do široké pánve o průměru asi 30 cm. Přidejte máslo a 125 ml vody z vaření. Na středním plameni přiveďte k varu. (Máslo se škrobem uvolněným z těstovin vytvoří omáčku, která zabrání sýru, aby se srazil.) 

3 Ztlumte a přidejte grana padano a drcený pepř. Kleštěmi promíchejte těstoviny s omáčkou a zahřívejte za stálého opatrného promíchávání 1 minutu, až se sýr rozpustí a omáčka trochu zhoustne.

4 Sundejte ze sporáku a vmíchejte pecorino. Posypte strouhanou citronovou kůrou. Pokud jsou těstoviny příliš suché, přidejte ještě trochu vody z vaření. 

5 Rozdělte na talíře a pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou. Poprašte trochou pepře, případně ozdobte bazalkou, a ihned podávejte.

Těstoviny

Devátá kuchařka Těstoviny z Edice Apetit nabízí přes 100 ověřených receptů. Díky této kuchařce z Edice Apetit se...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bucatini se salsicciou a pecorinem

Chudinské špagety

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Sýry + pepř + citron - super kombinace! I s orecchiette :)

Přidat komentář