Těstoviny sýr & pepř

Těstoviny sýr & pepř
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny sýr & pepř

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1396 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 91 g
Tuky 81 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a chutné zároveň!

Související recepty

Suroviny

špagety 250 g
lze nahradit těstovinami bucatini
sůl mořská
máslo 60 g
na kostky, změklé
parmazán 85 g
nebo sýr grana padano, nastrouhaný
pepř 2 ČL
čerstvě drcený (ideálně použijte hmoždíř) + další na ozdobení
sýr pecorino 2 PL
ovčí sýr pecorino romano, strouhaný
citron 1 ks
malý
olivový olej panenský
na pokapání
bazalka
na ozdobení

1 Těstoviny dejte vařit do řádně osolené vroucí vody, ale vařte je o 2 minuty kratší dobu, než je uvedeno na obalu, tedy asi tak 8–10 minut. Pak sceďte, ale hrnek vody z vaření dejte stranou.

2 Scezené těstoviny dejte do široké pánve o průměru asi 30 cm. Přidejte máslo a 125 ml vody z vaření. Na středním plameni přiveďte k varu. (Máslo se škrobem uvolněným z těstovin vytvoří omáčku, která zabrání sýru, aby se srazil.) 

3 Ztlumte a přidejte grana padano a drcený pepř. Kleštěmi promíchejte těstoviny s omáčkou a zahřívejte za stálého opatrného promíchávání 1 minutu, až se sýr rozpustí a omáčka trochu zhoustne.

4 Sundejte ze sporáku a vmíchejte pecorino. Posypte strouhanou citronovou kůrou. Pokud jsou těstoviny příliš suché, přidejte ještě trochu vody z vaření. 

5 Rozdělte na talíře a pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou. Poprašte trochou pepře, případně ozdobte bazalkou, a ihned podávejte.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit