0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tortilly z trouby se žampiony a sýrem brie

Tortilly z trouby se žampiony a sýrem brie
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Tortilly z trouby se žampiony a sýrem brie

4.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1258 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 152 g
Tuky 44 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečené palačinky jsou vždycky hit, tak proč si ještě víc neusnadnit práci a nepoužít tortilly? Na rozdíl od palačinek budou mít navrch pěkně křupavou kůrčičku s roztékajícím se sýrem – jedním slovem blaho!

Suroviny

máslo
na opečení žampionů + na vymazání pekáčku
žampiony 250 g
nakrájené na plátky
česnek 1 stroužek
sůl
pepř
čerstvě mletý
zakysaná smetana 6 PL
hustá
bazalka 1 hrst
nasekaná
tortilla 3 ks
přepůlená
sýr brie 100 g
nakrájený na plátky
parmazán 3 PL
nastrouhaný najemno
olivový olej

Postup

1

Rozehřejte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C) a vymažte pekáček máslem. Oříšek másla rozehřejte na pánvi a opečte na něm plátky žampionů, v polovině opékání vsypte česnek. Pak osolte, opepřete, přidejte do pánve 3 lžíce zakysané smetany a nasekané lístky bazalky. Natřete houbovou směsí polovinu každé tortilly, přeložte ji do trojúhelníku a dejte do zapékací nádoby. Na každý dílek tortilly položte plátek sýra. Lžící naneste na tortilly tu a tam zbylou zakysanou smetanu, navrch vše posypte parmazánem a pokapejte troškou olivového oleje. Vložte do trouby a pečte 10–15 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Večeři můžete doplnit salátem z vařené červené řepy. Řepu nakrájejte natenko na mandolíně nebo ji nastrouhejte nahrubo. Na zálivku smíchejte šťávu z 1 malého pomeranče, trochu šťávy z citronu, 2 lžíce řepkového oleje, sůl, čerstvě mletý pepř a špetku mletého římského kmínu. Promíchejte s řepou a posypte nasekanou hladkolistou petrželkou.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč