Zapečené palačinky jsou vždycky hit, tak proč si ještě víc neusnadnit práci a nepoužít tortilly? Na rozdíl od palačinek budou mít navrch pěkně křupavou kůrčičku s roztékajícím se sýrem – jedním slovem blaho!
Postup
Rozehřejte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C) a vymažte pekáček máslem. Oříšek másla rozehřejte na pánvi a opečte na něm plátky žampionů, v polovině opékání vsypte česnek. Pak osolte, opepřete, přidejte do pánve 3 lžíce zakysané smetany a nasekané lístky bazalky. Natřete houbovou směsí polovinu každé tortilly, přeložte ji do trojúhelníku a dejte do zapékací nádoby. Na každý dílek tortilly položte plátek sýra. Lžící naneste na tortilly tu a tam zbylou zakysanou smetanu, navrch vše posypte parmazánem a pokapejte troškou olivového oleje. Vložte do trouby a pečte 10–15 minut dozlatova.
NĚCO NAVÍC
Večeři můžete doplnit salátem z vařené červené řepy. Řepu nakrájejte natenko na mandolíně nebo ji nastrouhejte nahrubo. Na zálivku smíchejte šťávu z 1 malého pomeranče, trochu šťávy z citronu, 2 lžíce řepkového oleje, sůl, čerstvě mletý pepř a špetku mletého římského kmínu. Promíchejte s řepou a posypte nasekanou hladkolistou petrželkou.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.