Jste-li v časové tísni, můžete použít i kupované tortilly, ale čerstvé domácí rozhodně stojí za snahu.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
300
g
prosátá + na poprášení
sůl mořská
2
ČL
chilli paprička
2
ČL
sušená, drcená
máslo
25
g
studené, nakrájené
Postup
1
V míse promíchejte mouku se solí a sušeným chilli. Pak prsty promněte s máslem na jemnou drobenku. Přilijte 250ml horké vody a pomocí nože na máslo (nebo příborového nože) sekejte, až se těsto spojí. Na mírně pomoučněné ploše pak těsto rychle prohněťte dohladka, potom ho rozdělte na 15 kousků a každý rozválejte na kulatou placku o průměru 20cm.
2
Na silném ohni rozehřejte nepřilnavou pánev a opečte na ní placky z každé strany 30–60 sekund, až mírně zhnědnou. Tortilly skládejte na sebe a zakryjte utěrkou, aby zůstaly teplé.