
Chilli tortilly
Jste-li v časové tísni, můžete použít i kupované tortilly, ale čerstvé domácí rozhodně stojí za snahu.
Vydání: 2015/7
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 300g hladké mouky, prosáté + na poprášení
- 2 lžičky mořské soli
- 2 lžičky drcené sušené chilli papričky
- 25g studeného másla, nakrájeného
Příprava jídla
1 V míse promíchejte mouku se solí a sušeným chilli. Pak prsty promněte s máslem na jemnou drobenku. Přilijte 250ml horké vody a pomocí nože na máslo (nebo příborového nože) sekejte, až se těsto spojí. Na mírně pomoučněné ploše pak těsto rychle prohněťte dohladka, potom ho rozdělte na 15 kousků a každý rozválejte na kulatou placku o průměru 20cm.
2 Na silném ohni rozehřejte nepřilnavou pánev a opečte na ní placky z každé strany 30–60 sekund, až mírně zhnědnou. Tortilly skládejte na sebe a zakryjte utěrkou, aby zůstaly teplé.
Přidat komentář