Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Na 15 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1255 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 194 g
Tuky 28 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jste-li v časové tísni, můžete použít i kupované tortilly, ale čerstvé domácí rozhodně stojí za snahu.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
prosátá + na poprášení
sůl mořská 2 ČL
chilli paprička 2 ČL
sušená, drcená
máslo 25 g
studené, nakrájené

1 V míse promíchejte mouku se solí a sušeným chilli. Pak prsty promněte s máslem na jemnou drobenku. Přilijte 250ml horké vody a pomocí nože na máslo (nebo příborového nože) sekejte, až se těsto spojí. Na mírně pomoučněné ploše pak těsto rychle prohněťte dohladka, potom ho rozdělte na 15 kousků a každý rozválejte na kulatou placku o průměru 20cm.

2 Na silném ohni rozehřejte nepřilnavou pánev a opečte na ní placky z každé strany 30–60 sekund, až mírně zhnědnou. Tortilly skládejte na sebe a zakryjte utěrkou, aby zůstaly teplé. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit