Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jalovcová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4196 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 657 g
Tuky 133 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Překvapte zajímavou omáčkou s jalovcem, je tak dobrá, že si ji můžete dát jen s knedlíkem. 

Suroviny

jalovec 10 ks
sušené, podrcené
menší
vývar hovězí 650 ml
mouka 30 g
vinný ocet bílý
cukr

Postup

1

10 sušených jalovčinek, podrcených, a většinu 1 menší cibule, nasekané, zalijte 650 ml hovězího vývaru a přiveďte k varu.

2

Ve větším hrnci na 30 g másla opečte zbylou cibulku, poprašte 30 g mouky a umíchejte světlou jíšku.

3

Tu postupně za stálého míchání zalijte připraveným vývarem, 30 minut povařte, sceďte, prohřejte, případně nařeďte dalším vývarem a dochuťte vinným octem, vínem a cukrem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...