Jalovcová omáčka

Jalovcová omáčka

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4196 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 657 g
Tuky 133 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Překvapte zajímavou omáčkou s jalovcem, je tak dobrá, že si ji můžete dát jen s knedlíkem. 

Suroviny

jalovec 10 ks
sušené, podrcené
cibule 1 ks
menší
vývar hovězí 650 ml
máslo 30 g
mouka 30 g
vinný ocet bílý
víno bílé
cukr
1 10 sušených jalovčinek, podrcených, a většinu 1 menší cibule, nasekané, zalijte 650 ml hovězího vývaru a přiveďte k varu.

2 Ve větším hrnci na 30 g másla opečte zbylou cibulku, poprašte 30 g mouky a umíchejte světlou jíšku.

3 Tu postupně za stálého míchání zalijte připraveným vývarem, 30 minut povařte, sceďte, prohřejte, případně nařeďte dalším vývarem a dochuťte vinným octem, vínem a cukrem.

Apetit magazín

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další
  • Koktejl

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další

Vařit bez soli je vážně umění, a tak stěží najdeme kuchyni, která by se jí vyhýbala. I špetka umí zvýraznit chuť masa či vyvážit sladkost dezertu. Prozradíme vám, jakou sůl vybrat na steak a jakou do zmrzliny i proč vyzkoušet himalájskou...
4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...

Obchod Apetit