Překvapte zajímavou omáčkou s jalovcem, je tak dobrá, že si ji můžete dát jen s knedlíkem.
Suroviny
jalovec
10
ks
sušené, podrcené
cibule
1
ks
menší
vývar hovězí
650
ml
máslo
30
g
mouka
30
g
vinný ocet bílý
víno bílé
cukr
1 10 sušených jalovčinek, podrcených, a většinu 1 menší cibule, nasekané, zalijte 650 ml hovězího vývaru a přiveďte k varu.
2 Ve větším hrnci na 30 g másla opečte zbylou cibulku, poprašte 30 g mouky a umíchejte světlou jíšku.
3 Tu postupně za stálého míchání zalijte připraveným vývarem, 30 minut povařte, sceďte, prohřejte, případně nařeďte dalším vývarem a dochuťte vinným octem, vínem a cukrem.
2 Ve větším hrnci na 30 g másla opečte zbylou cibulku, poprašte 30 g mouky a umíchejte světlou jíšku.
3 Tu postupně za stálého míchání zalijte připraveným vývarem, 30 minut povařte, sceďte, prohřejte, případně nařeďte dalším vývarem a dochuťte vinným octem, vínem a cukrem.