0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba v papilotě s batáty & fenyklem

Ryba v papilotě s batáty & fenyklem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 275 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 26 g
Tuky 14 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Ryba s přílohou v jednom balíčku

Suroviny

brambory 1 ks
střední, batáty
fenykl 1
malá
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě drcený
0.5 ČL
semena fenyklu nemusí být
petrželka 1 PL
nasekaná
bělomasá ryba 1 filet
bez kostí, např. mořský ďas, halibut, treska, sladkovodní tilapia (150 - 200 g)
citron 0.5 ks
bio

Rozpalte troubu na 200 °C. Batáty oloupejte a nakrájejte na dlouhé tenké klínky, fenykl rozpulte, vyřízněte tuhý střed, odřízněte kořínek a nakrájejte ho podélně na plátky. Batáty a fenykl promíchejte s polovinou oleje, osolte a přesuňte na střed většího kusu papíru na pečení. Rybu osolte, opepřete a položte na batáty. Zakápněte olejem, citronovou šťávou a posypte drceným fenyklem. Papír uzavřete jako balíček, vložte na plech a pečte v předehřáté troubě 25 minut. Podávejte posypané petrželkou.

TIPY & TRIKY

  • Batáty a fenykl jsou ideální suroviny, když vaříte jen pro sebe – v zelinářství je koupíte po kusech.
  • V balíčku můžete kromě ryby připravit třeba i jiné jemné maso či drůbež. Zeleninu volte podle chuti a sezony.
  • Ze surovin na tento recept vám zbude pouze petrželka, tu zamrazte nebo uložte v chladu (viz níže).

JAK UCHOVAT ČERSTVÉ BYLINKY

Čerstvé bylinky zabalte do vlhkého ubrousku a potom do potravinové fólie. Takto vydrží v chladničce až několik dní.

  • Zamrazte celé stonky zabalené do mrazicího sáčku a pak je při použití drolte. Bylinky můžete také nasekat a zamrazit třeba ve formičkách na led.

  • Apetit magazín

    STORY
    Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

    Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

    Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
    Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
    • Suroviny

    Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

    Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

    Obchod Apetit