Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba v papilotě s batáty & fenyklem
Ryba v papilotě s batáty & fenyklem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ryba v papilotě s batáty & fenyklem

4.8/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 276 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 26 g
Tuky 14 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba s přílohou v jednom balíčku

Související recepty

Suroviny

střední
malá bulva
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě drcený
fenyklová semínka ½ ČL
nemusí být
petrželka 1 PL
nasekaná
bělomasá ryba 1 filet
150-200 g, bez kostí, např. mořský ďas, halibut, treska, sladkovodní tilapia
citron ½ ks
bio

Postup

1

Rozpalte troubu na 200 °C. Batáty oloupejte a nakrájejte na dlouhé tenké klínky, fenykl rozpulte, vyřízněte tuhý střed, odřízněte kořínek a nakrájejte ho podélně na plátky. Batáty a fenykl promíchejte s polovinou oleje, osolte a přesuňte na střed většího kusu papíru na pečení.

2

Rybu osolte, opepřete a položte na batáty. Zakápněte olejem, citronovou šťávou a posypte drceným fenyklem. Papír uzavřete jako balíček, vložte na plech a pečte v předehřáté troubě 25 minut.

3

Podávejte posypané petrželkou.

TIPY & TRIKY

Batáty a fenykl jsou ideální suroviny, když vaříte jen pro sebe – v zelinářství je koupíte po kusech. V balíčku můžete kromě ryby připravit třeba i jiné jemné maso či drůbež. Zeleninu volte podle chuti a sezony. Ze surovin na tento recept vám zbude pouze petrželka, tu zamrazte nebo uložte v chladu (viz níže).


JAK UCHOVAT ČERSTVÉ BYLINKY

Čerstvé bylinky zabalte do vlhkého ubrousku a potom do potravinové fólie. Takto vydrží v chladničce až několik dní. Zamrazte celé stonky zabalené do mrazicího sáčku a pak je při použití drolte. Bylinky můžete také nasekat a zamrazit třeba ve formičkách na led.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín