Ryba s přílohou v jednom balíčku
1 Rozpalte troubu na 200 °C. Batáty oloupejte a nakrájejte na dlouhé tenké klínky, fenykl rozpulte, vyřízněte tuhý střed, odřízněte kořínek a nakrájejte ho podélně na plátky. Batáty a fenykl promíchejte s polovinou oleje, osolte a přesuňte na střed většího kusu papíru na pečení.
2 Rybu osolte, opepřete a položte na batáty. Zakápněte olejem, citronovou šťávou a posypte drceným fenyklem. Papír uzavřete jako balíček, vložte na plech a pečte v předehřáté troubě 25 minut.
3 Podávejte posypané petrželkou.
TIPY & TRIKY
- Batáty a fenykl jsou ideální suroviny, když vaříte jen pro sebe – v zelinářství je koupíte po kusech.
- V balíčku můžete kromě ryby připravit třeba i jiné jemné maso či drůbež. Zeleninu volte podle chuti a sezony.
- Ze surovin na tento recept vám zbude pouze petrželka, tu zamrazte nebo uložte v chladu (viz níže).
JAK UCHOVAT ČERSTVÉ BYLINKY
- Čerstvé bylinky zabalte do vlhkého ubrousku a potom do potravinové fólie. Takto vydrží v chladničce až několik dní.
- Zamrazte celé stonky zabalené do mrazicího sáčku a pak je při použití drolte. Bylinky můžete také nasekat a zamrazit třeba ve formičkách na led.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30denní jídelníček na posílení imunity(30 receptů)