Abyste si do poslední kapky vychutnali lahodnou omáčku, dejte si k rybě čerstvou bagetu nebo vařené brambory.
Suroviny
olivový olej
1
PL
česnek
2
stroužky
rozdrcený
římský kmín
1
ČL
mletý
paprika mletá sladká
½
ČL
paprika červená
1
ks
bělomasá ryba
450
g
filátka na kousky
sůl
koriandr čerstvý
hrst
čerstvý
citron
1
ks
na skrojky
Postup
1
Olej zahřejte v kastrolu. Vsypte česnek, kmín; po minutě opékání přidejte sladkou papriku. Vše zalijte 100 ml vody a rajčaty. Uveďte do varu a pak plamen snižte.
2
Přihoďte nakrájenou papriku a zlehka asi pět minut poduste. Pak přidejte rybu, osolte a ještě pět minut duste.
3
Podávejte posypané koriandrem a se skrojkem citronu.