0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3 přílohy z grilu

3 přílohy z grilu
sdílet:

Na ohni pečené přílohy se hodí ke grilovanému masu, ale servírovat je můžete i jako předkrm na uvítanou.

 

Pečený lilek s bulgurem

Připravte 175 g bulguru podle návodu na obalu. Přesypte ho do větší mísy a vmíchejte 5–6 půlek sušených rajčat, nasekaných najemno nebo rozmixovaných. Osolte a opepřete. Rozpalte gril nebo grilovací pánev. Tři malé lilky nakrájejte na silnější plátky, 1 větší červenou papriku na proužky 1cm široké. Papriku i lilek pokapejte 2 lžícemi olivového oleje a opékejte 5 minut z každé strany. Vmíchejte lilek a papriku k bulguru, dochuťte solí a pepřem a vmíchejte hrst čerstvé bazalky.

CO JEŠTĚ OCHUTNAT:

Špízy s cuketou a sýrem haloumi

V misce promíchejte 1/2 lžičky koření chilli s polovinou hrsti nasekané máty, šťávou a kůrou z 1 biocitronu, 2 lžícemi extra panenského olivového oleje, 2 cuketami, nakrájenými na 1cm široká kolečka a 225 g sýra haloumi, nakrájeného na kostky. Nechte 30 minut marinovat. Mezitím namočte 8 špejlí do vody. Cukety a sýr haloumi střídavě napichujte na špejle. Pečte je na grilu nebo grilovací pánvi 7–8 minut (v polovině otočte). Průběžně je potírejte zbylou marinádou. Před podáváním je posypte polovinou hrsti máty.

CO JEŠTĚ OCHUTNAT:

BBQ fenykl se zálivkou z černých oliv

Rozpalte gril či grilovací pánev. Dva fenykly nakrájejte podélně na 1cm silné plátky, promíchejte je s 1 lžící olivového oleje a pak opečte 5 minut z každé strany tak, aby byl pěkně dozlatova. Na zálivku dejte do mísy 2 lžíce nadrobno nakrájených černých oliv, 1 stroužek česneku, utřený, šťávu z 1 biocitronu, po 1 hrsti petrželky a bazalky, nasekané nadrobno, a 1 lžíci olivového oleje. Fenykl rozložený na talíři přelijte zálivkou.

CO JEŠTĚ OCHUTNAT:

Související články

Jak připravit gril ke grilování
  • Tipy a triky

Jak připravit gril ke grilování

Před grilováním je třeba gril pořádně očistit. Nechcete přece jíst spolu se steaky také připálené zbytky jídla z minulé party. ...
Jak na to: první grilování
  • Tipy a triky

Jak na to: první grilování

Už se těšíte na vaření pod širým nebem? Ještě než rozpálíte gril, nezapomeňte na pravidelnou údržbu, která zaručí zdravější jídlo a delší životnost přístroje....
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit