Lilkový dip s chorizem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2137 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 53 g
Tuky 157 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalý předkrm pro letní party

Suroviny

lilek 750 g
2 střední ks
krémový sýr 250 g
česnek 1 stroužek
drcený
tahini 1 PL
sůl mořská
pepř
drcený
citronová štáva 2 PL
olivový olej panenský 2 PL
chorizo 400 g
klobása, na kostičky
citron 1 ks
rozpůlený, k podávání

1 Lilky opečte v celku na roz- pálené grilovací pánvi nebo grilu asi půl hodiny. Každých 5 minut obraťte. Měly by zčernat na povrchu a změknout.

2 Dejte je do misky, zakryjte a nechte 10 minut chladnout. Lilky rozpulte, vymačkejte z nich tekutinu a potom dužinu vyberte do mixéru. Přidejte sýr, česnek, tahini, sůl a pepř a zpracujte dohladka. Vmíchejte citronovou šťávu a 1 lžíci oleje. Dejte na hodinu chladit.

3 Chorizo opečte v nepřilnavé pánvi na zbývajícím oleji na silném ohni do hodně křupava, trvá to 4–5 minut, a pak nasekejte nadrobno.

4 Dip podávejte posypaný chorizem a pokapaný trochou oleje, na němž se opékalo. Doplnit ho můžete citronem na pokapání, chlebem pita, opečeným bílým pečivem nebo italskými tyčinkami grissini. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit