Dokonalý předkrm pro letní party
Suroviny
1 Lilky opečte v celku na rozpálené grilovací pánvi nebo grilu asi půl hodiny. Každých 5 minut obraťte. Měly by zčernat na povrchu a změknout.
2 Dejte je do misky, zakryjte a nechte 10 minut chladnout. Lilky rozpulte, vymačkejte z nich tekutinu a potom dužinu vyberte do mixéru. Přidejte sýr, česnek, tahini, sůl a pepř a zpracujte dohladka. Vmíchejte citronovou šťávu a 1 lžíci oleje. Dejte na hodinu chladit.
3 Chorizo opečte v nepřilnavé pánvi na zbývajícím oleji na silném ohni do hodně křupava, trvá to 4–5 minut, a pak nasekejte nadrobno.
4 Dip podávejte posypaný chorizem a pokapaný trochou oleje, na němž se opékalo. Doplnit ho můžete citronem na pokapání, chlebem pita, opečeným bílým pečivem nebo italskými tyčinkami grissini.