Hodnocení receptu
Průměr: 3 (3)
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2061 kcal
Bílkoviny 118 g
Cukr 53 g
Tuky 148 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Dokonalý předkrm pro letní party

Suroviny

lilek 750 g
2 střední ks
krémový sýr 250 g
krémový
česnek 1 stroužek
drcený
1 PL
pasta tahini
sůl mořská
pepř
drcený
citronová štáva 2 PL
olivový olej 2 PL
chorizo 400 g
na kostičky
citron 1 ks
rozpůlený, k podávání

1 Lilky opečte v celku na roz- pálené grilovací pánvi nebo grilu asi půl hodiny. Každých 5 minut obraťte. Měly by zčernat na povrchu a změknout.

Dejte je do misky, zakryjte a nechte 10 minut chladnout. Lilky rozpulte, vymačkejte z nich tekutinu a potom dužinu vyberte do mixéru. Přidejte sýr, česnek, tahini, sůl a pepř a zpracujte dohladka. Vmíchejte citronovou šťávu a 1 lžíci oleje. Dejte na hodinu chladit.

Chorizo opečte v nepřilnavé pánvi na zbývajícím oleji na silném ohni do hodně křupava, trvá to 4–5 minut, a pak nasekejte nadrobno.

4 Dip podávejte posypaný chorizem a pokapaný trochou oleje, na němž se opékalo. Doplnit ho můžete citronem na pokapání, chlebem pita, opečeným bílým pečivem nebo italskými tyčinkami grissini. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit