Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lilkový dip s chorizem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.1/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2137 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 53 g
Tuky 157 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalý předkrm pro letní party

Suroviny

lilek 750 g
2 střední ks
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
pepř
drcený
olivový olej panenský 2 PL
chorizo 400 g
klobása, na kostičky
rozpůlený, k podávání

Postup

1

Lilky opečte v celku na rozpálené grilovací pánvi nebo grilu asi půl hodiny. Každých 5 minut obraťte. Měly by zčernat na povrchu a změknout.

2

Dejte je do misky, zakryjte a nechte 10 minut chladnout. Lilky rozpulte, vymačkejte z nich tekutinu a potom dužinu vyberte do mixéru. Přidejte sýr, česnek, tahini, sůl a pepř a zpracujte dohladka. Vmíchejte citronovou šťávu a 1 lžíci oleje. Dejte na hodinu chladit.

3

Chorizo opečte v nepřilnavé pánvi na zbývajícím oleji na silném ohni do hodně křupava, trvá to 4–5 minut, a pak nasekejte nadrobno.

4

Dip podávejte posypaný chorizem a pokapaný trochou oleje, na němž se opékalo. Doplnit ho můžete citronem na pokapání, chlebem pita, opečeným bílým pečivem nebo italskými tyčinkami grissini.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín