0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5× hřejivý zázvor

zázvor a zázvový čaj
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Vařte se zázvorem! Umí si skvěle pohrát s výslednou chutí pokrmů, a ačkoli svou pikantností může váš jazýček někdy pěkně potrápit, zapomenete díky němu, že jste ještě před chvílí byli na kost promrzlí. Báječně totiž prohřívá celý organismus.

Zázvor pochází z Asie. Bez jeho typické výrazné a exotické chuti se neobejdete při přípravě indické kuchyně, nakládaný je tradiční přílohou k japonskému suši. Při nákupu vybírejte ty oddenky, které jsou od pohledu čerstvé, neseschlé a pevné na omak.

těstoviny se zázvoremJídla ochucená zázvorem jsou skvělá a příjemně pikantní. Na všech pokrmech z našeho výběru si můžete pochutnat bez výčitek svědomí – zázvor nejenže prohřívá organismus a působí preventivně proti nachlazení, ale také podporuje trávení.

Opečená rýže se zázvorem
I rychlá večeře v pracovním týdnu může mít šmrnc. Deset minut příprav, plná pánev chuti.

Zázvorové sušenky
Baculaté sušenky chutnají po melase a dvojím zázvoru – sušeném i kandovaném. Směle do nich!

Posilující polévka se zázvorem
Zeleninový krém vás zasytí a prohřeje. Pozitivně ovlivňuje také nervový a imunitní systém. Výraznou zázvorovou chuť můžete zjemnit kouskem másla.

Pikantní zázvorové hrušky
Oblíbené zimní ovoce s chilli a zázvorem není nic pro slabé nátury. Na másle opékané hrušky jsou však příjemně sladké a s pikantním kořením zajímavě kontrastují.

brambory opékané na pánvi se zázvorem

Mořský okoun se zázvorem, chilli a jarní cibulkou
Ryba patří k oslavám čínského roku – symbolizuje blahobyt. Propečené rybí filety jsou lahůdkou samy o sobě – stačí je jen lehce dochutit sójovou omáčkou a ozdobit směsí ze zázvoru, jarní cibulky, chilli a česneku.

Něco navíc:

Související články

Jak snadno oloupat zázvor
  • Tipy a triky

Jak snadno oloupat zázvor

Zázvor je v chladném období velice oblíbený, zejména do horkých nápojů s citronem a medem.    ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit