Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

6 nápadů, čím naplnit koblihy

6 nápadů, čím naplnit koblihy
sdílet:

Nadýchané smažené koblihy nemusí skrývat jen ovocnou zavařeninu. Máme pro vás inspiraci na náplně, kterým neodoláte.

 

1 Tradiční zavařenina

Takto si koblihy asi představí většina z nás. Smažené koblihy plněné zavařeninou jsou naprostá klasika. Ať už zvolíte kontrastní rudou jahodovou nebo jemnou meruňkovou, pochutnáte si. Na koblihy z půl kila mouky budete potřebovat přibližně 250 g zavařeniny.

Koblihy můžete plnit před smažením nebo už hotové, usmažené. Tak budete mít jistotu, že zavařenina nevyteče. I malé množství džemu v horkém oleji může koblihy nenávratně pokazit. Kvůli vysoké teplotě tuku rychle zkaramelizuje a smažené pečivo poznamená nehezkými černými tečkami. Proto doporučujeme koblihy plnit už usmažené. Přesný návod najdete v tomto článku.

2 Ovocné pyré

Další variantou nekrémové náplně do koblihů je ovocné pyré. Smažené pečivo díky němu nebude tak sladké jako s džemem, navíc si kdykoliv můžete vyrobit své vlastní. Stačí vám k tomu jen rozvařit, rozmixovat a ochutit pár jablek nebo hrušek. To se hodí, když zapomenete koupit zavařeninu. Hotové koblížky můžete nakonec pro úplnou dokonalost obalit ve skořicovém cukru.

3 Sametový krém

Nadýchané koblížky s jemným krémem vonícím vanilkou jsou prostě božské. Plnit je můžete buď podélně rozkrojené jako v receptu dole, nebo pomocí cukrářské plničky, kdy náplň zůstane uzavřená uvnitř. Takto naplněné koblihy podávejte pěkně vyrovnané v řadě vedle sebe. A jaký krém zvolit? Inspirujte se naším receptem nebo vyzkoušejte smetanový krém z bílé čokolády podle Maškrtnice. 

4 Překvapivá ricotta

Tvarohová buchta, nebo kobliha? Podobně jako u jablečného pyré i u ricottové náplně vás příjemně překvapí menší sladkost, kterou příjemně osvěžuje strouhaná citronová kůra.

5 Hříšná čokoláda 

Čokoládová pomazánka nebo krém udělají koblihám stejně chutnou společnost jako jiné náplně. Při plnění postupujte stejně jako u koblih s krémem. Vyzkoušet můžete také variantu, kdy do koblih před smažením vložíte čtvereček mléčné čokolády a pevně uzavřete. 

6 Cukrový poprašek

Že je náplň v koblihách to nejlepší? Souhlasíme, ale pokud máte chuť vyzkoušet minimalistické koblihy, stačí je krátce po usmažení, ještě horké obalit v cukru ovoněném vanilkovým luskem nebo skořicí. Jak si takový připravit doma, najdete v článku tady.

Inspirace ze světa

Smažené pečivo z kynutého těsta najdete v různých koutech světa. Ať už jsou to americké donuty s pestrobarevnou polevou, mexické churros s horkou čokoládou nebo malé koblížky buňuelos, které pocházejí ze Španělska a zalíbení v nich našla celá Latinská Amerika. V jejích zemích se traduje, že smažené koblížky nosí a symbolizují štěstí. Pečivo neplní, ale polévají sladkými a voňavými sirupy.

Každá země jim dala jinou úpravu. Na Kubě si buňuelos dáte s karamelem ochuceným anýzem, jinde je podávají s medem či karamelovým sirupem, který je v zemích latinské Ameriky velmi oblíbený. A jak vám nabídnou buňuelos v Mexiku? Klasické kynuté těsto smaží po malých kouscích v horkém tuku a polévají je sirupem z třtinového cukru ochuceným guavou (ovoce s vysokým obsahem vitaminu C) a skořicí

Chcete ještě více koblížkové inspirace? Mrkněte do následujících receptů.

Související články

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč