Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na čem si pochutnávaly celebrity na Met Gala? Večeře byla inspirovaná svatebním menu Picassovy dcery

Met Gala večeře
ZDROJ: Getty Images
sdílet:

Letošní Met Gala se neslo v duchu nedávno zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda. Hosté tomu přizpůsobili dress code, který musel odkazovat na jeho osobnost a ikonické šaty. Pořadatelé se rozhodli designérův odkaz dostat i do večerního menu.

O Karlu Lagerfeldovi bylo známo, že rád pořádal večeře. Byly prý chaoticky naplánované, ale přesto okouzlující a často končily tancem. Při výběru kulinářského konceptu pro Met Gala 2023 si tedy pořadatelé vzali příklad z jednoho z Lagerfeldových nejslavnějších večírků: svatební hostiny, kterou uspořádal pro svou dceru Palomu Picasso. 

V roce 1978 uspořádal Lagerfeld ve svém pařížském bytě slavnostní večeři pro Palomu Picasso a Rafaela Lopeze-Sancheze, která se konala přímo po jejich svatebním obřadu. Hosté včetně Yvese Saint Laurenta, Manola Blahnika a Anny Piaggi zůstali slavit až do osmi hodin ráno. 

Stejně jako tehdy, stoly na Met Gala zdobily francouzské lněné ubrousky, lakované ručně malované svícny a kytice pivoněk. Účastníci byli také obklopeni kulisami Lagerfeldovy domácí knihovny.

Na čem si hosté pochutnali? 

K večeři hosté dostali hráškovou polévku s baby zeleninou, citronový crème fraîche s lanýžovým sněhem. Následoval losos královský s chřestem, nakládanými jahodami a ředkvičkami. 

Co se týče nápojů, nechybělo víno a dietní kola: tento nealkoholický nápoj měl Lagerfeld údajně v oblibě, často jich prý vypil až deset denně.

  • 'Tyto pokrmy byly vytvořeny tak, aby zachovávaly sezónnost a zároveň používaly některé z oblíbených ingrediencí Lagerfelda. V těchto kombinacích je cítit sofistikovaná elegance, která by se mu podle našeho názoru opravdu líbila,‘  uvedl Olivier Cheng, majitel cateringové společnosti, která jídlo na Met Gala zajišťovala.

Zdroje: NY Times, Vogue, The Sun

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Jarmila Černá

Apetit magazín