0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

50. úkol: Česnek

50. úkol: Česnek
sdílet:
Pořádně česnekový úkol.

Pokud se dá naše národní hrdost v dnešní době ještě nějak měřit, tak zřejmě počtem stroužků česneku, které dáváme do svých oblíbených jídel. Česnek totiž není jen koření, je to zároveň lék. A tak jsme si nakonec český česnek vzít nenechali — i přes nátlak španělských a čínských dodávek pořád víme, že opravdový česnek je jen jeden, a to ten náš.

Jedna z dříve známých a oblíbených odrůd byl Bzenecký česnek paličák. Protože se dnes výzva zastavila v Bzenci, nemůžeme na něj nevzpomenout tímto úkolem: Použijte česnek do jídla. Jakkoli, hlavně ať hraje viditelnou (nebo spíš citelnou) roli.

Česneková inspirace z Apetitu: 

 
 
Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit